Slovenija
4176 ogledov

Operaterji dajejo brezplačno na voljo kup programov

Televizija (TV)
Zaradi zaprtja šol in vrtcev sta Telekom Slovenije in Telemach vsem svojim uporabnikom omogočila dostop do več vsebin.

Zaradi zaprtja šol in vrtcev je Telekom Slovenije vsem svojim uporabnikom za ta čas brezplačno nadgradil programske sheme z otroškimi, dokumentarnimi, poljudnoznanstvenimi, filmskimi in športnimi programi.

Za otroke so v vseh programskih shemah omogočili brezplačen dostop do kanalov Nickelodeon, Jim Jam, Minimax in Da Vinci Learning.

Ob tem je en mesec na voljo tudi brezplačni dostop do mobilne aplikacije DaVinci Kids, ki prek video in interaktivnih vsebin otrokom na humoren in njim prilagojen način približa znanost, matematiko, tehnologijo, zgodovino, kulturo, naravo in šport. Vsebine so namenjene otrokom od 6. do 12. leta in so na voljo v slovenščini.

Družba T-2 bo vsem naročnikom za nedoločen čas brezplačno ponudila celotno programsko shemo XL HD, so sporočili prek Twitterja. V A1 pa so za STA pojasnili, da bodo za nedoločen čas brezplačno ponudili programsko shemo L.

Za ljubitelje dokumentarnih in poljubnoznanstvenih vsebin so v vse programske sheme dodali AMC, Animal Planet, Discovery Channel, HGTV, ID xtra, TLC, Travel Channel, 24kitchen, National Geographic, Viasat History, Viasat Nature in Viasat Explore.

Od športnih programov so v vseh shemah dodatno brezplačno na voljo Eurosport 1, Eurosport 2 in Eurosport 4k, do konca meseca so vsem brezplačno na voljo tudi vsi programi Šport TV.

Vsem ljubiteljem filmov pa so brezplačno na voljo tudi Fox, Fox Life, Fox Crime in Fox Movies.

Programi bodo brezplačno na voljo predvidoma do konca epidemije. 

Do 4. maja odklenili programe

Tudi podjetje Telemach se je odločilo za svoje naročnike odkleniti dodatne programe. "Da bi ljudem vsaj malo olajšali težke trenutke, v katerih smo se znašli vsi skupaj, se je podjetje odločilo, da do 4. maja odklene dodatne programe in svojim naročnikom ponudi najrazličnejše vsebine. Poleg tega Telemach odklepa tudi Video klub, kjer bodo na voljo vsi katalogi in programi, za katere je podjetje lahko pridobilo soglasje za odklepanje," so sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1