Libanon: Slovenski vojaki padli v zasedo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vojaki so se v bazo srečno vrnili.
Oglej si celoten članek

Patrulja Slovenske vojske, v kateri je bilo devet vojakov, je bila udeležena v incidentu v Libanonu, so pisanje Večera potrdili na ministrstvu za obrambo. Pripadniki 21. slovenskega kontingenta v silah Unifil so se vračali z redne patrulje, ko jih je ustavila skupina neznancev, ki jim je na cesto postavila fizično oviro.

"Dva vojaška avtomobila, v katerih je bilo devet slovenskih vojakov, sta bila na poti iz območja delovanja v bazo, večkrat ustavljena, oziroma so jim domačini, ki delujejo na tem območju z motorji večkrat ovirali pot," pravi Simon Korez, tiskovni predstavnik.

Oboroženi s topimi predmeti

Neznanci so bili opremljeni s topimi predmeti, s katerimi so udarjali po vozilih (lahki kolesni oklepni vozili Hummer) pripadnikov kontingenta, so sporočili z ministrstva. Slovenski vojaki so nadaljevali vožnjo in iz vozila niso izstopili.

Streli v bližini

Podobne ovire so jim neznanci postavili še na dveh mestih."Vse ovire so slovenski vojaki skladno s pravili delovanja zaobšli in se vrnili v matično bazo v Shami. V incidentu ni bil nihče poškodovan, pripadniki slovenskega kontingenta orožja niso uporabili, so pa v neposredni bližini zaznali strele iz neznane smeri." še dodajajo na ministrstvu

"Incidenti se dogajajo"

"Takšni incidenti se vojakom na misijah dogajajo pogosto," poudarja Korez. Slovenska vojska z manjšim kontingentom od septembra 2006 sodeluje v operaciji UNIFIL v Libanonu. Trenutno je v Libanonu 12 slovenskih vojakov.

Predstavniki slovenske misije so nastanjeni vojaškem oporišču v Shami, na jugu Libanona. Gre za območje, kjer je zelo prisotna libanonska politična in paravojaška paravojaška organizacija Hezbolah.

15 pripadnikov 21. slovenskega kontingenta Unifil opravlja naprej redne naloge.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 01:50 4. Februar 2017.

    Pripravljanje zasede in padanje v zasedo na vojnem območju je tako rekoč v "opisu del" katerega koli vojaka. V čem …

  • 00:14 4. Februar 2017.

    in se pričnejo*

  • 00:10 4. Februar 2017.

    Takšni plačanci so tudi ukropovci Poroshenkovi fašisti, ker jih SRBIJO PRSTI in pa vojaki iz ZDA, ki nimajo kaj delati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.