Mesec in Golob na nasprotnih bregovih: "Imenovali bomo in pika!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V vladni koaliciji je prišlo do razhajanja glede reorganizacije dela vlade.
Oglej si celoten članek

Vlada Roberta Goloba je na začetku mandata načrtovala ustanovitev treh novih ministrstev, med njimi tudi ministrstva za solidarno prihodnost.

Načrte je vladi prekrižala največja opozicijska stranka SDS, ki je z zbiranjem podpisov začela referendumski postopek. S tem želi SDS preprečiti po njenem mnenju nesmotrno porabo davkoplačevalskega denarja, ki bi jo prinesla ustanovitev novih resorjev. 

Število minmistrstev bi se iz 17 povzpelo na 20.

Med tem za vlado prisilnim premorom pri vzpostavitvi novih ministrstev je očitno prišlo do razhajanj med koalicijskima strankama oziroma njunima voditeljema.

Slovenija "Ubrali boste najlažjo pot - bistveno boste dvignili davke"

"S premierjem sem jaz sklenil ustni dogovor, da ministrstva za solidarno prihodnost ločenega ne bo, ampak da razširimo ministrstvo za delo," je za POP TV dejal vodja Levice Luka Mesec.

Pojasnil je, da bodo v referendumski kampanji kljub temu združili moči z Gibanjem Svoboda. Po koncu referenduma pa so v Levici očitno računali na spremembo v planu reorganizacije. 

Naloge načrtovanega ministrstva za solidarno prihodnost, ki naj bi ga prevzel prav on, bi Mesec prenesel na ministrstvo za delo. "In da se namesto organizaciji ministrstva posvečamo politikam, ki smo jih obljubili, stanovanjem, dolgotrajni oskrbi in ekonomski demokraciji," je dodal.

Foto: Vlada RS 15. vlada RS, vlada Robert Golob

Premier Golob se, kot kaže, ne strinja z Meščevim stališčem. "Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministra, pika," je za POP TV dejal predsednik vlade.

"Mogoče se je ustvaril po nepotrebnem vtis, da gre samo za tri nova ministrstva. Ta zakon je bistveno več, reorganizira celo vrsto sektorjev in jih združuje," je še dodal Golob.

Slovenija Boštjančič: Janševa vlada je delila bonboniere, zdaj smo v težavah

SDS je podpise za referendum o zakonu o vladi sicer začela zbirati 1. septembra. Zbirali jih bodo 35 dni, do 5. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 10:53 25. September 2022.

    gospod vučko je že dolgo časa šef dvk, od njih pa na dan prihajajo zelo čudne in ne ravno pozitivne …

  • 09:18 25. September 2022.

    že dolgo časa nismo imeli vlade, ki bi zdržala cel mandat in tako bodo tudi s tokrat ... če šarec …

  • 09:01 25. September 2022.

    Čim več denarja lenuhom in čimmanj tistim, ki se trudijo in še delajo za minimalca. Taka je trenutna slika, prava …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.