Slovenija
7190 ogledov

Mesec in Golob na nasprotnih bregovih: "Imenovali bomo in pika!"

Luka Mesec Robert Golob Profimedia
V vladni koaliciji je prišlo do razhajanja glede reorganizacije dela vlade.

Vlada Roberta Goloba je na začetku mandata načrtovala ustanovitev treh novih ministrstev, med njimi tudi ministrstva za solidarno prihodnost.

Načrte je vladi prekrižala največja opozicijska stranka SDS, ki je z zbiranjem podpisov začela referendumski postopek. S tem želi SDS preprečiti po njenem mnenju nesmotrno porabo davkoplačevalskega denarja, ki bi jo prinesla ustanovitev novih resorjev. 

Število minmistrstev bi se iz 17 povzpelo na 20.

Med tem za vlado prisilnim premorom pri vzpostavitvi novih ministrstev je očitno prišlo do razhajanj med koalicijskima strankama oziroma njunima voditeljema.

Klemen Boštjančič Slovenija "Ubrali boste najlažjo pot - bistveno boste dvignili davke"

"S premierjem sem jaz sklenil ustni dogovor, da ministrstva za solidarno prihodnost ločenega ne bo, ampak da razširimo ministrstvo za delo," je za POP TV dejal vodja Levice Luka Mesec.

Pojasnil je, da bodo v referendumski kampanji kljub temu združili moči z Gibanjem Svoboda. Po koncu referenduma pa so v Levici očitno računali na spremembo v planu reorganizacije. 

Naloge načrtovanega ministrstva za solidarno prihodnost, ki naj bi ga prevzel prav on, bi Mesec prenesel na ministrstvo za delo. "In da se namesto organizaciji ministrstva posvečamo politikam, ki smo jih obljubili, stanovanjem, dolgotrajni oskrbi in ekonomski demokraciji," je dodal.

15. vlada RS, vlada Robert Golob | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Premier Golob se, kot kaže, ne strinja z Meščevim stališčem. "Ko bo zakon stopil v veljavo, bomo morali imenovati ministra, pika," je za POP TV dejal predsednik vlade.

"Mogoče se je ustvaril po nepotrebnem vtis, da gre samo za tri nova ministrstva. Ta zakon je bistveno več, reorganizira celo vrsto sektorjev in jih združuje," je še dodal Golob.

Novice: Janša stopil v bran Golobu - Robert Golob, Janez Janša Slovenija Boštjančič: Janševa vlada je delila bonboniere, zdaj smo v težavah

SDS je podpise za referendum o zakonu o vladi sicer začela zbirati 1. septembra. Zbirali jih bodo 35 dni, do 5. oktobra.

Komentarjev 16
  • lojs 10:53 25.september 2022.

    gospod vučko je že dolgo časa šef dvk, od njih pa na dan prihajajo zelo čudne in ne ravno pozitivne informacije, sploh o mnogih nepravilnostih ... dvk spada pod ministrstvo za pravosodje, sodstvo je pa itak navajeno na trajne mandate, ...prikaži več tako kot so jih navajeni nekateri župani ... vučko smatra svojo funkcijo kot politično in kot tak se ima za nedotakljivega ... upam , da bo vedno več takih, ki že dvomimo in še bomo , o korektnost pri postopkih izražanja ljudske volje... vemo zakaj gre

  • lojs 09:18 25.september 2022.

    že dolgo časa nismo imeli vlade, ki bi zdržala cel mandat in tako bodo tudi s tokrat ... če šarec ni mogel vladat v lepih časih, kaj bodo šele v teh... demokracijo si vsak po svoje razlaga, čeprav bi se ...prikaži več lahko že nekaj naučili ... levičarji kot je mesec, živijo v svojem svetu in pač ne prenesejo komande, ta golob pa tud misli, da je oblast ena velika korporacija, kjer je on direktor ... dalj časa bodo na oblasti, več bo škode za državo, že po 100 dneh so se izkazali za nesposobne, to je dejstvo

  • munja 09:01 25.september 2022.

    Čim več denarja lenuhom in čimmanj tistim, ki se trudijo in še delajo za minimalca. Taka je trenutna slika, prava pa se bo pokazala pozimi oz. spomladi, ko bo večina ljudi ostala brez denarja, ker ga bodo požrle vedno višje položnice.

Sorodne novice