Slovenija
2387 ogledov

Levica v ofenzivo, to je njihov predsedniški kandidat

Miha Kordiš Sandra Gazinkovski Državni zbor/Sušnik Matija
Levica bo danes razpravljala o svojem predsedniškem kandidatu in javnost pozno popoldne obvestila o tem, ali bo njihov kandidat šel v boj za predsednika.

Le koga v Levici pripravljajo za kandidata za predsednika s strankarsko podporo, ste se najbrž vprašali? Kot danes razkriva časopis Delo, gre za dolgoletnega funkcionarja Miho Kordiša. Koalicija bo tako, kot vse kaže, ostala brez skupnega kandidata, saj so v SD upali, da bo Milan Brglez dobil podporo Levice in Gibanja Svobode. Zaenkrat Brglez nima podpore niti vodilne parlamentarne stranke, ki je za podporo slednjemu postavila več pogojev, ki pa jih Brglez po poročanju Dela še ni izpolnil. 

Zadnja raziskava Ninamedie za časnika Dnevnik in Večer sicer kaže, da bi na jesenskih predsedniških volitvah tako v prvem kot v drugem krogu največ glasov dobil poslanec SDS Anže Logar, možnosti za uspeh pa imata še odvetnica Nataša Pirc Musar in evropski poslanec Milan Brglez. Jasno je, da bi kandidatura Mihe Kordiša v slabši položaj postavila kandidate, ki so bliže levemu volilnemu polu, saj bi član Levice v prvem krogu lahko vzel kar nekaj odstotkov glasov levih volivcev. 

Nataša Pirc Musar Slovenija Drugi se hvalijo, pri Pirc Musarjevi skrivnostni Milan Brglez Slovenija Miro Cerar brutalno udaril po Milanu Brglezu Slovenija predsedniške volitve Slovenija Letošnje volitve nas bodo stale precej več kot prejšnje Anže Logar Slovenija Slovenija Raziskava javnega mnenja: Logarju se močno smeji
Komentarjev 10
  • mph2 13:30 21.september 2022.

    Podpiram Levico, ampak se mi zdi to total mimo, samo drobijo naprej glasove. Meni je top Kordiš izven tega, nikakor pa si ga ne morem zamislit v vlogi predsednika države in ni šans, da dobi dovolj glasov za karkoli. Kot ...prikaži več rečeno, s to bedasto potezo so na strani Levice, samo razvodeneli dodatno glasove, da bo na koncu morda v prvem krogu zmagal Logar. :-(

  • jan631 12:45 21.september 2022.

    Pijanček in drogiranec Kordiš, lahko računa na glasove sebi enakih.

  • Avatar luckyss
    luckyss 10:48 21.september 2022.

    Kordiša je škoda za simbolično funkcijo kot je predsednik države...Kdo pa bo potem dresiral SDSovce, kot je npr..šašavi Grims ?!