"Upamo, da tega še ni pri nas"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vse bolj postaja jasno, da so prazniki prinesli rahel trend naraščanja števila okužb.
Oglej si celoten članek

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je pojasnila, da je opaziti rahel trend naraščanja števila okužb, ki pa še ni zaskrbljujoč. Kot je dejala v Odmevih TV Slovenija, bo treba počakati do sredine januarja, da bo jasen vpliv novoletnih praznikov. 

Dodatno nevarnost za širjenje okužb bi lahko predstavljalo širjenje virusa, ki velike težave povzroča na Otoku. "Verjetno je to, kar se dogaja v Veliki Britaniji v negativnem smislu nad pričakovanji," je komentirala tamkajšnje dogajanje. "V Sloveniji ta sev še ni bil identificiran. Glede na relativno stabilno krivuljo okužb na dan, menimo, da ni pri nas ni prisoten. Upamo, da so se britanske meje pravočasno zaprle. Upamo, da tega še ni pri nas." 

Foto: Profimedia Covid-19

Smrt nastopila šest ur po cepljenju

NIJZ je v ponedeljek ministrstvo za zdravje obvestil o primeru prijave smrti po cepljenju in primera neželenega stranskega učinka. Državna sekretarka je pojasnila, da je do smrti prišlo šest ur po cepljenju. »Potrebna je detajlna analiza,« je poudarila. Sestavljena bo komisija, ki bo natančno preučila dogodek. "Treba je poudariti, da je bil po 13.000 cepljenjih to edini dogodek, ki ga bo treba preučiti."

Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi

Hitri testi so brezplačni

Državna sekretarka je komentirala dogajanje v enem od zdravstvenih domov, kjer naj bi občane obveščali, da je za hitro testiranje treba plačati 15 evrov. "To je povsem nesprejemljivo. Država zagotavlja brezplačne hitre teste v količinah, ki so potrebne. To je nesprejemljivo. Mislim, da je šla ustrezna depeša že v zdravstveni dom," je dejala.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:02 5. Januar 2021.

    Novinarska naivnost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.