Slovenija
37644 ogledov

"Upamo, da tega še ni pri nas"

ulica ljudje covid-19 koronavirus Profimedia
Vse bolj postaja jasno, da so prazniki prinesli rahel trend naraščanja števila okužb.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je pojasnila, da je opaziti rahel trend naraščanja števila okužb, ki pa še ni zaskrbljujoč. Kot je dejala v Odmevih TV Slovenija, bo treba počakati do sredine januarja, da bo jasen vpliv novoletnih praznikov. 

Dodatno nevarnost za širjenje okužb bi lahko predstavljalo širjenje virusa, ki velike težave povzroča na Otoku. "Verjetno je to, kar se dogaja v Veliki Britaniji v negativnem smislu nad pričakovanji," je komentirala tamkajšnje dogajanje. "V Sloveniji ta sev še ni bil identificiran. Glede na relativno stabilno krivuljo okužb na dan, menimo, da ni pri nas ni prisoten. Upamo, da so se britanske meje pravočasno zaprle. Upamo, da tega še ni pri nas." 

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Smrt nastopila šest ur po cepljenju

NIJZ je v ponedeljek ministrstvo za zdravje obvestil o primeru prijave smrti po cepljenju in primera neželenega stranskega učinka. Državna sekretarka je pojasnila, da je do smrti prišlo šest ur po cepljenju. »Potrebna je detajlna analiza,« je poudarila. Sestavljena bo komisija, ki bo natančno preučila dogodek. "Treba je poudariti, da je bil po 13.000 cepljenjih to edini dogodek, ki ga bo treba preučiti."

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi | Avtor: UKC Maribor UKC Maribor

Hitri testi so brezplačni

Državna sekretarka je komentirala dogajanje v enem od zdravstvenih domov, kjer naj bi občane obveščali, da je za hitro testiranje treba plačati 15 evrov. "To je povsem nesprejemljivo. Država zagotavlja brezplačne hitre teste v količinah, ki so potrebne. To je nesprejemljivo. Mislim, da je šla ustrezna depeša že v zdravstveni dom," je dejala.  

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Boris 19:02 05.januar 2021.

    Novinarska naivnost.