Mladenič je norel z 241 km/h, takšno kazen bo plačal

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Plačal bo globo, izrekli so mu tudi kazenske točke.
Oglej si celoten članek

Policisti so v petek ob 13.30 v času poostrenega nadzora v cestnem prometu mlajšemu vozniku na hitri cesti med Ajdovščino in naseljem Selo, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, izmerili hitrost 241 kilometrov na uro. Izrekli so mu globo v višini 1200 evrov, in devet kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V sporočilu za javnost so danes opozorili, da je neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Ta teden sicer na slovenskih cestah poteka poostrena akcija preverjanja hitrosti, v petek bodo akcijo policisti še zaostrili. Podrobnosti na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:32 15. April 2024.

    Zaplenit avto in ga prodat na dražbi !

  • 13:55 15. April 2024.

    Moral bi dobiti 241 udarcev z bičem!

  • 13:55 15. April 2024.

    Nekje sem prebral kazni za prometne prekrške ...neustrezna obvezna oprema (prva pomoč, žarnice , odsevni jopič itd.): 100 EUR ? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.