Slovenija
10094 ogledov

Mladenič je norel z 241 km/h, takšno kazen bo plačal

Števec Shutterstock
Plačal bo globo, izrekli so mu tudi kazenske točke.

Policisti so v petek ob 13.30 v času poostrenega nadzora v cestnem prometu mlajšemu vozniku na hitri cesti med Ajdovščino in naseljem Selo, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, izmerili hitrost 241 kilometrov na uro. Izrekli so mu globo v višini 1200 evrov, in devet kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V sporočilu za javnost so danes opozorili, da je neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Ta teden sicer na slovenskih cestah poteka poostrena akcija preverjanja hitrosti, v petek bodo akcijo policisti še zaostrili. Podrobnosti na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • sandi76 19:32 15.april 2024.

    Zaplenit avto in ga prodat na dražbi !

  • Kmodri_ 13:55 15.april 2024.

    Moral bi dobiti 241 udarcev z bičem!

  • Avatar Leon
    Leon 13:55 15.april 2024.

    Nekje sem prebral kazni za prometne prekrške ...neustrezna obvezna oprema (prva pomoč, žarnice , odsevni jopič itd.): 100 EUR ? Menjava žarnice ? To je skregano z zdravo pametjo saj vemo, da jih večina ne zna oziroma je to onemogočeno ...prikaži večo laikom . Tudi PRVA POMOČ ,ki ji poteče rok 5 let ?