Močnejši nalivi, toča, podrta drevesa

Foto: Dolenjskanews.com
Foto: Dolenjskanews.com
Po številnih območjih Slovenije močnejši nalivi.
Oglej si celoten članek

Popoldne je po državi v skladu z vremensko napovedjo nastalo več neviht, ponekod so se razvile v močnejše nalive, spremljali so jih sunki vetra in ponekod tudi toča. 

Kot obvešča Center za obveščanje RS so obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom popoldne največ težav povzročile v občinah Cerknica, Domžale, Laško, Ljubljana, Logatec, Lukovica, Mežica, Prevalje, Slovenj Gradec in Vrhnika. Regijski centri za obveščanje so poročali o 25 dogodkih; gasilci so odstranjevali podrta drevesa in črpali meteorno vodo, v prevaljah gasili požar.

Po poročanju portala domzalec.si, je požar kljub hitri intervenciji gasilcev uničil večji del strehe in zgornje nadstropje gospodarskega poslopja. Kot je dejal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Prevoje Gašper Bergant, ki je do prihoda domžalskih poklicnih gasilcev vodil intervencijo, je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit in je zajel približno polovico strehe. Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti bližnjo stanovanjsko hišo, s pomočjo domačinov pa tudi živino iz hleva.

Bergant je povedal tudi, da bodo gasilci še premetali seno, ki ga je zajel ogenj v zgornjem delu gospodarskega poslopja, na kraju požara pa izvajajo tudi gasilsko stražo. Na kraju so posredovali tudi policisti, ki so ga zavarovali in zbrali prve informacije o dogodku.

Iz Idrije so poročali o toči, v Zagorju pa je preglavice povzročala meteorna voda. Tako je pozno popoldne zaradi močnih padavin poplavilo eno od zagorskih trgovin. 

xxx

Kot na Facebook profilu poroča Dolenjska news, so imeli velike težave tudi v Novem mestu v tamkajšnjem naselju Cikava, kjer je voda poplavila dobršen del ceste.

Vreme se po napovedih vremenoslovcev zvečer še ne bo umirilo. Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi. 

Vreme Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.