Slovenija
15807 ogledov

Močnejši nalivi, toča, podrta drevesa

Poplavljena cesta - Cikava, Novo mesto Dolenjskanews.com
Po številnih območjih Slovenije močnejši nalivi.

Popoldne je po državi v skladu z vremensko napovedjo nastalo več neviht, ponekod so se razvile v močnejše nalive, spremljali so jih sunki vetra in ponekod tudi toča. 

Kot obvešča Center za obveščanje RS so obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom popoldne največ težav povzročile v občinah Cerknica, Domžale, Laško, Ljubljana, Logatec, Lukovica, Mežica, Prevalje, Slovenj Gradec in Vrhnika. Regijski centri za obveščanje so poročali o 25 dogodkih; gasilci so odstranjevali podrta drevesa in črpali meteorno vodo, v prevaljah gasili požar.

Po poročanju portala domzalec.si, je požar kljub hitri intervenciji gasilcev uničil večji del strehe in zgornje nadstropje gospodarskega poslopja. Kot je dejal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Prevoje Gašper Bergant, ki je do prihoda domžalskih poklicnih gasilcev vodil intervencijo, je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit in je zajel približno polovico strehe. Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti bližnjo stanovanjsko hišo, s pomočjo domačinov pa tudi živino iz hleva.

Bergant je povedal tudi, da bodo gasilci še premetali seno, ki ga je zajel ogenj v zgornjem delu gospodarskega poslopja, na kraju požara pa izvajajo tudi gasilsko stražo. Na kraju so posredovali tudi policisti, ki so ga zavarovali in zbrali prve informacije o dogodku.

Iz Idrije so poročali o toči, v Zagorju pa je preglavice povzročala meteorna voda. Tako je pozno popoldne zaradi močnih padavin poplavilo eno od zagorskih trgovin. 

Neurje s točo na območju Idrije, 22. 7. 2020

Takšno je bilo popoldan stanje na območju Idrije, kjer je nastala močna nevihta s silovitim nalivom, ki ga je spremljala tudi manjša toča. Hvala Nina Eniko za poročanje.

Posted by Neurje.si on Wednesday, July 22, 2020

Kot na Facebook profilu poroča Dolenjska news, so imeli velike težave tudi v Novem mestu v tamkajšnjem naselju Cikava, kjer je voda poplavila dobršen del ceste.

Vreme se po napovedih vremenoslovcev zvečer še ne bo umirilo. Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi. 

Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice