Slovenija
51694 ogledov

Oranžni alarm: V teh krajih močni nalivi s točo in sunki vetra

Nevihta s točo
Popoldne in zvečer bodo nastajale močnejše nevihte z nalivi, točo in sunki vetra.

Agencija za okolje opozarja, da bodo popoldne in zvečer predvsem v severozahodni, osrednji in jugovzhodni Sloveniji nastajale močnejše nevihte z nalivi, možen bo tudi pojav toče in močnih sunkov vetra.

Danes bo sicer spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še večinoma sončno. "Predvsem popoldne in zvečer se bodo v večjem delu države pojavljale krajevne nevihte," pišejo pri Arsu. "Le ob morju bo sončno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija."

 | Avtor:

Jutri bo dopoldne razmeroma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj neviht. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 stopinj Celzija.

"V petek bo vreme še nestanovitno," razlagajo pri Arsu. "Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč."

V soboto bo sončno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Od 25. do 30. julija

Nad južnim delom Evrope bo večinoma vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Atlantske vremenske motnje bodo občasno vplivale predvsem na vreme v krajih severno od Alp.

 | Avtor:

V noči na soboto bodo padavine predvidoma ponehale, sobota in nedelja bosta večinoma sončna dneva. "Razvoj vremena v prihodnjem tednu je dokaj negotov," napovedujejo pri Arsu. "Najverjetneje bo prevladovalo sončno vreme s popoldanskimi temperaturami blizu 30 stopinj, možna pa bo tudi kakšna kratkotrajna osvežitev z nevihtami."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.