MOL ni za prepoved

Foto: Soseska VS2/2 TRNOVO
Foto: Soseska VS2/2 TRNOVO
Na MOL pravijo, da niso prepričani, da bi popivanje preprečili s prepovedjo.
Oglej si celoten članek

“Na Mestni občini Ljubljana (MOL) se zavedamo, da je zloraba alkohola pri mladih skrb vzbujajoča, a nismo prepričani, da bi s prepovedjo popivanja na javnih krajih zunaj gostinskih lokalov rešili to problematiko. Morda bi s tem celo otežili nadzor nad morebitnimi negativnimi posledicami,” menijo na MOL. Spomnimo, da je Nova Slovenija prejšnji ponedeljek dala pobudo, naj mestni svet sprejme odlok o prepovedi pijančevanja na javnih mestih.

Na občini dodajajo, da reševanje tega problema vidijo v programskem izobraževanju, okrepljenih preventivnih ukrepih in urejanju razmer, ki mlade potiskajo na rob družbe. Zato je več mladinskih organizacij septembra ob koncih tedna izvajalo akcije v Trnovem in na ploščadi pred Maximarketom. Po besedah MOL so te akcije pokazale, da mladi razumejo škodljivost popivanja in vedo, da morajo odpadke za sabo pospraviti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:41 17. November 2012.

    Stališče MOL-a me čudi... Najprej so lepo uredili nabrežja in Kongresni trg,sedaj pa na teh površinah dopuščajo pijančevanje. Škoda,da so …

  • 09:16 5. Oktober 2012.

    da ne bom iz stola padu. Ocitno nisi bil se nikjer po svetu. Avstralija, New york in se nekaj je …

  • 09:07 5. Oktober 2012.

    Tebi se verjetno bolno zdi tudi to, da ne cesti veljajo prometne omejitve hitrosti?... <br />Zakoni in prepovedi so samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.