Slovenija
16 ogledov

MOL ni za prepoved

Plaža na Trnovem Soseska VS2/2 TRNOVO
Na MOL pravijo, da niso prepričani, da bi popivanje preprečili s prepovedjo.

“Na Mestni občini Ljubljana (MOL) se zavedamo, da je zloraba alkohola pri mladih skrb vzbujajoča, a nismo prepričani, da bi s prepovedjo popivanja na javnih krajih zunaj gostinskih lokalov rešili to problematiko. Morda bi s tem celo otežili nadzor nad morebitnimi negativnimi posledicami,” menijo na MOL. Spomnimo, da je Nova Slovenija prejšnji ponedeljek dala pobudo, naj mestni svet sprejme odlok o prepovedi pijančevanja na javnih mestih.

Na občini dodajajo, da reševanje tega problema vidijo v programskem izobraževanju, okrepljenih preventivnih ukrepih in urejanju razmer, ki mlade potiskajo na rob družbe. Zato je več mladinskih organizacij septembra ob koncih tedna izvajalo akcije v Trnovem in na ploščadi pred Maximarketom. Po besedah MOL so te akcije pokazale, da mladi razumejo škodljivost popivanja in vedo, da morajo odpadke za sabo pospraviti.

Komentarjev 9
  • revizorka 17:41 17.november 2012.

    Stališče MOL-a me čudi... Najprej so lepo uredili nabrežja in Kongresni trg,sedaj pa na teh površinah dopuščajo pijančevanje. Škoda,da so se za prepoved spomnili desničarji in jasno,da jim bo Janković nasprotoval,posledica pa bo,da se bo po nekaterih predelih Centra zvečer ...prikaži večr nevarno sprehajati. Menim,da je za žejne na razpolago več kot dovolj lokalov,ki morajo med drugim tudi spoštovati predpise in ki s svojo dejavnostjo tudi ustvarjajo delovna mesta. Menim,da javno popivanje ogroža varnost, pušča za sabo umazanijo(čiščenje plačujemo vsi) in ogroža delovna mesta v gostinstvu. Izgovori o liberalizmu tu niso na mestu.

  • anonimni12 09:16 05.oktober 2012.

    da ne bom iz stola padu. Ocitno nisi bil se nikjer po svetu. Avstralija, New york in se nekaj je krajev, kjer je popivanje v javnosti prekrsek in je redno sankcioniran.

  • gggg 09:07 05.oktober 2012.

    Tebi se verjetno bolno zdi tudi to, da ne cesti veljajo prometne omejitve hitrosti?... Zakoni in prepovedi so samo zato, da vlada nek red. Saj če bi imeli ljudje malo več moralne odgovornosti in se ravnali spoštljivo do narave ...prikaži več in do ljudi, potem marsikatere prepovedi nebi bilo treba napisat na papir in je uzakonit.