Na avtocesti obrnil, ker je bil brez vinjete

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
75-letnik na avtocesti obrnil in peljal v napačno smer, ker se je spomnil, da nima vinjete.
Oglej si celoten članek

Moški iz okolice Kranjske Gore se je pretekli četrtek pravilno vključil na avtocesto v Šenčurju in peljal proti Jesenicam. Nato pa je na avtocesti obrnil, ker ni imel vinjete, peljal v napačno smer in prav tako v Šenčurju zapustil avtocesto.

Policisti so zoper voznika – njegova ravnanja bi lahko imela hude posledice – uvedli prekrškovni postopek.

Nekaj napotkov

Vožnja v napačno smer po avtocesti je v terjala že več smrtnih žrtev. Če opazite koga, ki vozi v napačno smer, morate o tem nemudoma obvestiti policijo na številko 113. Vozite posebno previdno, držite se desnega voznega pasu, ne prehitevajte in imejte ustrezno varnostno razdaljo.

Če pa se vam zgodi, da zapeljete v napačno smer avtoceste, se ustavite – če se le da, zunaj vozišča oziroma tako, da ne ogrožate sebe in preostalih udeležencev. Na PU Kranj opozarjajo, da v takem primeru vozila ne obračate, "ker se s tem napake ne popravljajo, temveč povzročajo dodatno nevarnost. O tem takoj obvestite tudi policijo ali vzdrževalca avtoceste, ki bo poskrbel za ustrezno zavarovanje vozila in kraja dogodka".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.