Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Na avtocesti obrnil, ker je bil brez vinjete

Vožnja v napačni smeri Žurnal24 main
75-letnik na avtocesti obrnil in peljal v napačno smer, ker se je spomnil, da nima vinjete.

Moški iz okolice Kranjske Gore se je pretekli četrtek pravilno vključil na avtocesto v Šenčurju in peljal proti Jesenicam. Nato pa je na avtocesti obrnil, ker ni imel vinjete, peljal v napačno smer in prav tako v Šenčurju zapustil avtocesto.

Policisti so zoper voznika – njegova ravnanja bi lahko imela hude posledice – uvedli prekrškovni postopek.

Nekaj napotkov

Vožnja v napačno smer po avtocesti je v terjala že več smrtnih žrtev. Če opazite koga, ki vozi v napačno smer, morate o tem nemudoma obvestiti policijo na številko 113. Vozite posebno previdno, držite se desnega voznega pasu, ne prehitevajte in imejte ustrezno varnostno razdaljo.

Če pa se vam zgodi, da zapeljete v napačno smer avtoceste, se ustavite – če se le da, zunaj vozišča oziroma tako, da ne ogrožate sebe in preostalih udeležencev. Na PU Kranj opozarjajo, da v takem primeru vozila ne obračate, "ker se s tem napake ne popravljajo, temveč povzročajo dodatno nevarnost. O tem takoj obvestite tudi policijo ali vzdrževalca avtoceste, ki bo poskrbel za ustrezno zavarovanje vozila in kraja dogodka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.