Na dveh različnih koncih Slovenije klestila toča

Foto: neurje.si/Miha Žvegelj Toča na Bledu.
Foto: neurje.si/Miha Žvegelj Toča na Bledu.
Sobotno popoldne je prineslo nekaj vremenskih nevšečnosti.
Oglej si celoten članek

Prva aprilska sobota je po večini države prinesla spremenljivo oblačno ali delno jasno nebo. Temperature v notranjosti države so se povzpele do 16 stopinj Celzija, na Primorskem še malce višje.

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je za popoldne napovedala krajevne plohe in posamezne nevihte in v tem se državni meteorologi niso zmotili.

Na vsaj dveh različnih koncih Slovenije je namreč padala toča. Kar precej jo je padlo na Bledu, poroča neurje.si Padavine niso bile velike in niso povzročile večjih težav.

xxx

Toča je padala tudi na povsem nasprotnem koncu naše države - v Dolenjskih Toplicah. V bližini slovensko-hrvaške meje jo je bilo sicer le za vzorec (na spodnji fotografiji).

Foto: Facebook toča Dolenjske Toplice

Ohladilo se bo

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Posamezne plohe so možne tudi v noči na ponedeljek.

V ponedeljek čez dan se bo jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:06 1. April 2023.

    Ja, bolj pokvarjeni ljudje bodo dobili slabše vreme, manj pokvarjeni pa Boljše vreme, .... vmes so pa še tisti, ki …

  • 18:49 1. April 2023.

    Če je to prvoaprilska šala je v redu, če je pa res, pa ni v redu. Malo prezgodaj se je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.