Slovenija
49968 ogledov

Na dveh različnih koncih Slovenije klestila toča

toča Bled neurje.si/Miha Žvegelj Toča na Bledu.
Sobotno popoldne je prineslo nekaj vremenskih nevšečnosti.

Prva aprilska sobota je po večini države prinesla spremenljivo oblačno ali delno jasno nebo. Temperature v notranjosti države so se povzpele do 16 stopinj Celzija, na Primorskem še malce višje.

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je za popoldne napovedala krajevne plohe in posamezne nevihte in v tem se državni meteorologi niso zmotili.

Na vsaj dveh različnih koncih Slovenije je namreč padala toča. Kar precej jo je padlo na Bledu, poroča neurje.si Padavine niso bile velike in niso povzročile večjih težav.

Toča je padala tudi na povsem nasprotnem koncu naše države - v Dolenjskih Toplicah. V bližini slovensko-hrvaške meje jo je bilo sicer le za vzorec (na spodnji fotografiji).

toča Dolenjske Toplice | Avtor: Facebook Facebook

Ohladilo se bo

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Posamezne plohe so možne tudi v noči na ponedeljek.

V ponedeljek čez dan se bo jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo.

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 20:06 01.april 2023.

    Ja, bolj pokvarjeni ljudje bodo dobili slabše vreme, manj pokvarjeni pa Boljše vreme, .... vmes so pa še tisti, ki Morajo biti obvarovani pred pokvarjenostjo s stisko in krizo , četudi preko slabega vremena , vse do Drugega Prihoda, takoj ...prikaži več za Koncem " sveta" v tem desetletju, če ne bo večje zakasnitve.

  • munja 18:49 01.april 2023.

    Če je to prvoaprilska šala je v redu, če je pa res, pa ni v redu. Malo prezgodaj se je začelo.

Sorodne novice