Slovenija
22391 ogledov

To nam vreme prinaša v prvem tednu aprila

Slana
Želja, da bi se v aprilu zbujali v ne preveč mrzla jutra, se, kot kaže, ne bo uresničila.

"Žal nas v prvem tednu v aprilu spet čaka nov vdor hladnega zraka in posledično bodo jutranje temperature spet pod ničlo. Kot je že v navadi in kot smo napovedovali pred kratkim, se obdobja toplega vremena (tudi nadpovprečno) prekinjajo s tovrstnimi vdori, ki za sadjarje in naravo ne prinašajo nič kaj dobrega," v prihodnji teden pogleduje vremenski portal Neurje.si. "V začetku drugega tedna bomo zjutraj ponekod po nižinah zopet izmerili med - 3 in -5 stopinj Celzija, ohladilo se bo in temperature bodo krepko pod dolgoletnim povprečjem."

"Od severa/severovzhoda bo pritekal precej mrzel zrak za začetek aprila. Verjetno bo za prognostike precej naporen teden, kajti v območju višinskih jedrih bo težko napovedati vreme tudi dan naprej," opozarja vremenski portal ciklon.si. "Temperaturne anomalije bodo prihodnji teden v povprečju okoli 5 stopinj pod dolgoletnim povprečjem 1991-2020. Sprva bo precej vetrovno, saj bo pihal hladen severni do severovzhodni veter, ko pa bo veter v drugi polovici naslednjega tedna oslabel bo ob jasnih nočeh velika nevarnost pozebe."

Dogajanje v Planici, kjer se bo zaključila letošnja moška skakalna sezona, bo do sobote krojil jugozahodni veter, v nedeljo pa severnik. Vreme bo precej muhasto, pravijo in dodajajo, da termike, ki je potrebna za dolge polete, verjetno ne bo. 

Kakšen bo preostanek tedna?

Po suhi sredi že jutri sledi dan, ko bo na zahodu države možen rahel dež. "Jutri bo pretežno oblačno, le na severovzhodu delno jasno. Predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno lahko rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih krajih od 0 do 4, drugod od 5 do 9, najvišje dnevne od 11 do 16, na vzhodu do 18 °C," napovedujejo na agenciji za okolje. 

V petek in soboto nas čaka spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. V soboto se lahko pojavijo tudi posamezne nevihte. Sprva bo še pihal jugozahodni veter. 

Komentarjev 4
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 21:55 29.marec 2023.

    ja globalno segrevanje pa to, Posledice krave preveč prdijo in v zraku je preveč metana in ostale farso klobasarije ;)

  • djdj 18:14 29.marec 2023.

    Važno, da je vsak konec meseca članek, da gre za najtoplejši mesec od kar merijo temperature...

  • Avatar pantani
    pantani 13:41 29.marec 2023.

    Ma še za 2. dni naprej ne zmorete napovedat, pa boste za en teden naprej?, japajade!!!