Zaradi žalitev, groženj, verbalnega nasilja kliniko zapirajo za obiskovalce

Foto: Saša Despot Klinika Golnik - Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo
Foto: Saša Despot Klinika Golnik - Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo
S Klinike Golnik so sporočili, da do preklica spet zapirajo vrata za redne obiske bolnikov.
Oglej si celoten članek

"Zaradi kršitev pravil pri obiskih bolnikov (ena zdrava odrasla oseba z zaščitno masko na dan od 14. do 15. ure za največ 20 minut), so obiski v Kliniki Golnik do preklica prepovedani," so zapisali na spletni strani.

Zdravje Zadnji podatki o število okužb v Sloveniji

Dovoljeni so le obiski paliativnih bolnikov, umirajočih in bolnikov, ki so hospitalizirani več kot sedem dni. "Ti obiski so možni s posebno dovolilnico vodje oddelka, na katerem leži bolnik, pod naslednjimi pogoji: ena zdrava odrasla oseba z zaščitno masko na dan od 14. do 15. ure za največ 20 minut," so še zapisali v obvestilih obiskovalcem.

Foto: Anže Petkovšek Klinika Golnik

Koronaviurs Kacin: Drugi val je lahko bliže, kot se je komur koli zdelo

Na kliniki po poročanju MMC navajajo, da od 1. junija, ko so bili obiski sproščeni, mnogi obiskovalci niso spoštovali dogovorjenih pravil, ki varujejo bolnike in osebje pred vnosom okužbe, in niso upoštevali nasvetov osebja klinike. "Priča smo bili žaljenju osebja, verbalnemu nasilju in celo grožnjam," so sporočili.

dezurni@zurnal.24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 08:12 9. Junij 2020.

    edino pravilno,eni si mislijo da jim je vse dovoljeno,

  • 19:36 8. Junij 2020.

    Ljudje so v bolnicah zato, da se zdravijo, ne pa da sprejemajo vsak dan po 10 obiskov svojcev in ne …

  • 16:48 8. Junij 2020.

    žal smo prišli tako daleč, da polpismeni radikalni levičarji, spodbujeni s kolesarjenjem mislijo, da je sedaj vse dovoljeno in mogoče, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.