Zdravje > Aktualno
14609 ogledov

Zadnji podatki o število okužb v Sloveniji

Covid-19 Profimedia
Po treh dneh znova odlične novice.

Po treh dneh slabših novic, včeraj v Sloveniji nismo zabeležili nove okužbe s Sars-CoV-2. Po navedbah Sledilnika Covid-19, so včeraj opravili 212 testov, vsi so bili negativni.

Doslej so pri nas okužbo potrdili pri 1485 ljudeh, prebolelo jih je 1360. Številka umrlih je na srečo že teden dni ista - 109 umrlih zaradi novega koronavirusa pri nas.

V bolnišnicah so v nedeljo zdravili pet bolnikov s Covidom-19, enega so odpustili, na intenzivni negi ni več bolnika s to boleznijo. Aktivno obolelih je 16.

Jesenice in Ljubljana

V zadnjih dneh so se okužbe pojavile v povezavi z medicinsko sestro iz SB Jesenice, drugi vnos okužbe v našo državo je bil v Ljubljani - epidemiologi po testiranju stikov moškega, ki je prišel iz Rusije, niso ugotovili prenosov.

Ker je bila na novi koronavirus pozitivna še hčerka medicinske sestre, je od danes njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v 14-dnevni karanteni.

Osnovna šola Slovenija NOVO: Šolarka pozitivna, njen razred mora v karanteno.

Testirali so tudi zaposlene bolnišnici, vendar novih okužb za zdaj niso potrdili. Testiranje zaposlenih in bolnikov bodo ponovili v sredo. Do takrat ostaja bolnišnica ostaja zaprta za obiskovalce.

Dovoljena je prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno je na delo gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena sestra.

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 3
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 12:41 08.junij 2020.

    Ja, na koncu jih bodo testirali le še po pet, da bo le po eden okužen...Virusa ne odpraviš z dekretom ali preletom vojaških letal..niti ni to dež, kjer pač odpreš ali zapreš dežnik...Potrebni so dolgoročni in jasni ukrepi in prav ...prikaži več tako jasni nasveti državljanom... Ker marsikdo se "nasvetov" ne drži več, ker so ti zmedeni in si prihajajo v nasprotja..

  • SVOBODA 10:06 08.junij 2020.

    Najbolje, da nehajo delat teste ker pol ne bo več okuženih....morali bi testirat vsaj po 1500 ljudi dnevno in potem bi šele vedeli kako je ! Nas vlečejo za nekaj.....zaradi njihovih interesov PADA VLADA