Slovenija
5952 ogledov

NOVO: Šolarka pozitivna, njen razred mora v karanteno.

Osnovna šola
Najprej so okužbo potrdili pri zdravstveni delavki. Zdaj je okužena še hčerka, v 14-dnevno karanteno morajo učenci 2. razreda OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da je šolarka z Jesenic pozitivna na novi koronavirus, njen razred gre v 14-dnevno karanteno. Testa šolarjev iz Ljubljane sta bila negativna.

Okužbo z novim koronavirusom so v četrtek potrdili pri dveh osebah, pri eni v Ljubljani in eni na Jesenicah. V postopku testiranja so bili njuni družinski člani, med njimi so trije otroci, ki obiskujejo tri različne osnovne šole. 

Najprej so okužbo potrdili pri zdravstveni delavki. Zdaj je okužena še njena hčerka,  v karanteno morajo učenci 2. razreda OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah. 

Na jeseniški šoli so sicer že zjutraj zjutraj zaprli oddelek, ker je izid pozitiven, bo celoten razred v katerem je 19 otrok, skupaj z razredničarko v prihodnjih 14 dni ostal doma, pouk pa bo potekal na daljavo.

Koronavirus - UKC Ljubljana Potrjeno Slovenija Nova okužba pri medicinski sestri z jeseniške bolnišnice

Kje se je Jeseničanka okužila, še ni jasno, raziskujejo pa možnost, da bi se okužila ob obisku iz tujine. V Splošni bolnišnici Jesenice, kjer je zaposlena, so danes pojasnili, da so zaradi pozitivnega brisa na novi koronavirus pri eni njihovih medicinskih sester uvedli zaščitne ukrepe in prepovedali obiske. Brise pa so odvzeli tudi ostalim zaposlenim. 

Iz bolnišnice so zvečer sporočili, da so izidi testov vseh 40 zaposlenih in 18 bolnikov, ki so jih testirali danes dopoldan, negativni. Čakajo pa še rezultate za osem zaposlenih, ki so jih testirali popoldan. Hkrati v bolnišnici obveščajo vse, ki so bili v zadnjih dneh pri njih hospitalizirani, na pregledih ali na obisku ter jih območna epidemiološka služba ni poklicala, da se zanje pričakuje, da prenos na podlagi omenjene okužbe ni bil možen.

Na jeseniški šoli so zaprli oddelek, ker je izid pozitiven, bo celoten oddelek, v katerem je 19 otrok, skupaj z razredničarko v prihodnjih 14 dni ostal doma, pouk pa bo potekal na daljavo.

Učilnica Novi koronavirus Slovenija Okužba pri enem izmed staršev učenke, otroci doma

Otroka iz Ljubljane negativna

Otroci ljubljanskih osnovnih šol, v katere zahajata otroka drugega pozitivnega primera, ki ga je NIJZ zabeležil včeraj, torej otroka moškega, ki se je najerjetneje okužil v Rusiji, v ponedeljek lahko gredo v šolo. 

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Novo o stanju v Sloveniji: Novi okuženi, več hospitaliziranih

Po podatkih 24 ur naj bi eden od otrok obiskoval Zavod Marjana Levca, zato so njegovih pet sošolcev zjutraj poslali domov. Katero ljubljansko osnovno šolo obiskuje drugi otrok, sicer ni znano. 

Sicer je moralo v karanteno šest sodelavcev moškega iz Ljubljane, ki so mu včeraj potrdili okužbo z novim koronavirusom. 

 

Komentarjev 3
  • Avatar Tollifea
    Tollifea 00:56 06.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Skipi 21:28 05.junij 2020.

    In sedaj se bodo okužili še starši tistih ki bodo doma potem pa gremo dalje.... Kar antena mora biti stran od vseh ljudi pod nadzorom zdravstvenih delavcev. Zaprite jih za 14 dni v hotel saj jim ne bo težko. 20 ...prikaži več ur na dan bodo na FB ali pa igrice igrali.

  • GERE 20:25 05.junij 2020.

    Zanimivo, da se zdravstveno socialni delavci najbolj ignorantsko obnašajo do covid- 19 virusa in najbolj nespoštljivo do okolice in sodelavcev. Sramotno!