Slovenija
8413 ogledov

Okužba pri enem izmed staršev učenke, otroci doma

Učilnica
Učenci 2. razreda OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah danes doma. Z novim koronavirusom je okužen eden izmed staršev drugošolke.

Ravnatelj Osnovne šole Prežihov Voranc na Jesenicah, dr. Robert Kerštajn, je za naš portal potrdil, da so pri staršu ene izmed učenk njihove šole potrdili pojav okužbe z novim koronavirusom. Gre za učenko 2. razreda, ki naj bi bila danes že testirana, ali je okužba prisotna tudi pri njej, simptomov bolezni sicer ne kaže. Virusno okužbo so potrdili pri njeni mami, sicer medicinski sestri v jeseniški splošni bolnišnici.

"Informacijo mi je sinoči posredovala njena razredničarka, ta je podatek glede okužbe prejela s strani starša. Po posvetu s pristojno epidemiologinjo smo starše otrok 2. razreda obvestili, da njihovi otroci danes ostanejo doma," pravi Kerštajn. V kolikor bo pri deklici potrjena okužba, bodo vsi otroci tega razreda doma 14 dni, če bodo testi negativni, se bodo v ponedeljek normalno vrnili v šolo.

Kerštajn je za naš portal povedal še, da na šoli dosledno upoštevajo priporočila NIJZ-ja glede omejevanja širjenja okužb, pristojna epidemiologinja zato meni, da ni bojazni, da bi deklica 2. razreda - v kolikor je okužena - virus prenesla še na ostale otroke drugih razredov.

"Načeloma je to nemogoče, vsi šolarji naše šole imajo omejene medsebojne stike, v šoli gredo takoj v svoje učilnice in se po izteku pouka takoj vrnejo domov," je še povedal Kerštajn in dodal, da v kolikor se pri deklici potrdi okužba, bodo pri njej preverili, ali je imela stike še s kom. Na podlagi tega bodo sprejeti morebitni dodatni potrebni ukrepi.

Osnovno šolo Prežihovega Voranca Jesenice v letošnjem šolskem letu obiskuje 633 učenecev in učenk, ki so razporejeni v 28 oddelkih.

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija Novo o stanju v Sloveniji: Novi okuženi, več hospitaliziranih

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.