Slovenija
14548 ogledov

Nova okužba pri medicinski sestri z jeseniške bolnišnice

Koronavirus - UKC Ljubljana UKC LJ Koronavirus - UKC Ljubljana
Primer so za naš portal potrdili.

V Splošni bolnišnici Jesenice je potrjen nov primer okužbe z novim koronavirusom; okužena je medicinska sestra z gastroenterološkega oddelka, je za naš portal potrdila predstavnica za stike z mediji tamkajšnje bolnišnice Maja Valjavec. Simptome je začela opažati včeraj, v bolnišnici je povedala, da se počuti slabo.

Valjavčeva je dodala, da so v bolnišnici oddelek, kjer je omenjena medicinska sestra delala, izolirali. Opravili so teste pri vseh ostalih zaposlenih in pacientih na oddelku, rezultati bodo predvidoma znani popoldne. Na oddelku je okrog 20 pacientov, za zdaj nihče med njimi ne kaže simptomov nove koronavirusne bolezni.

Po posvetu z epidemiologinjo je šest zaposlenih z oddelka v samoizolaciji doma. Oddelek danes deluje po principu izolativnega oddelka, nam je še pojasnila Valjavčeva. Zaposleni, ki so na oddelku danes, slednjega ne zapuščajo, tudi z ostalih oddelkov tja ne prihajajo.

Na naše dodatno vprašanje, ali bodo ti zaposleni po opravljenem dnevnem delu odšli domov - glede na to, da še niso znani rezultati testov bolnikov - je Valjavčeva odgovorila, da vsi uporabljajo posebna varovalna oblačila in bodo šli popoldne normalno domov.

Okužila se je doma

Kot je za STA povedal v. d. direktorja bolnišnice Miran Rems, do okužbe ni prišlo zaradi prenosa z bolnika, temveč je sodelavka zbolela doma. Po besedah epidemiologinje je najverjetnejši izvor družina, kjer so imeli pred kratkim obisk iz tujine. Po povratku z dopusta se je v četrtek slabo počutila in je šla na odvzem brisa, ki je popoldan pokazal, da je pozitivna na novi koronavirus.

V Splošni bolnišnici Jesenice so zvečer imeli krizni sestanek in kot je zagotovil Rems, izpeljali vse potrebne ukrepe za preprečitev širitve okužbe. Medtem v bolnišnici čakajo tudi izvide testov, ki so jih že poslali v laboratorij. Zaenkrat so testirali 40 zaposlenih in 18 bolnikov, popoldan pa bodo testirali še popoldansko izmeno.

S splošne bolnišnice Jesenice so medtem sporočili še, da je zaradi nastale epidemiološke situacije bolnišnica do preklica za vse obiskovalce zaprta.

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • nada447 11:51 07.junij 2020.

    Porkaduš, ljudje.. pa kaj se greste... sploh ni bila previdna in ni razmišljala z glavo.

  • Skipi 14:18 05.junij 2020.

    Počakte da začnejo dopustniki domov hodit potem bo šele veselo, teh par pimerov ni nič.

  • Ender3 12:14 05.junij 2020.

    Upam, da bodi našli zdravilo za desnosučne, ki vsepovsod žalijo in etiketirajo poštene državljane, tudi če so neopredeljeni.