Na kavo čez mejo

Foto: Žurnal24 Med našim obiskom v poznem dopoldnevu so bili v lokalu le italijanskigostje. (Fo
Caffo Bordo. Zjutraj slovenski, v večernem času oa orevladuje italijanščina.
Oglej si celoten članek

"Prve jutranje stranke so Slovenci, kasneje jih zamenjajo Italijani, ki prihajajo večinoma na kavo, saj pravijo, da je v Gorici mogoče dobro kavo dobiti le na treh mestih," je povedal Jani Kerševan, novi najemnik gostinskega lokala na novogoriški železniški postaji tik ob meji. Caffe Bordo je vrata odprl pred enim mesecem.

 

Silvestrovanje

Skupnega ne bo. Na goriški občini niso odgovorili na pobudo novogoriškega podžupana Mateja Arčona, da bi silvestrovanje skupaj pripravili na trgu med obema mestoma, ampak so že napovedali, da bodo silvestrovali na Trgu Battisti.

 

 

Kerševan je lokal najel od Slovenskih železnic, ki z najemniki v zadnjem času niso imele sreče, in ga tudi konkretno obnovil. Z obiskom je za zdaj zadovoljen. "Težava je v tem, da je bil lokal prej na slabem glasu, saj ga je večina imela za beznico, zato se ga še vedno izogibajo, tisti, ki pa vendarle vstopijo, so pozitivno presenečeni in se praviloma vrnejo," je pojasnil novi najemnik.

Izmenjave gostov
V zvezi z zanimivo narodno izmenjavo obiskovalcev pa je povedal, da okrog kosila zavlada mrtvilo, v popoldanskem času pa lokal spet zapolnijo najprej slovenski gostje, nekoliko kasneje pa prostore znova napolni italijanščina.

Poleg fotografskih in likovnih razstav Kerševan načrtuje tudi jazz večere in večere stand up komedije, v poletnem času pa bo zaživel tudi letni vrt in z njim dogajanje na trgu med obema mestoma, ki ga namerava popestriti z organizacijo kakšnega festivala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.