Slovenija
64 ogledov

Na kavo čez mejo

Med našim obiskom v poznem dopoldnevu so bili v lokalu le italijanskigostje. (Fo Žurnal24 main
Caffo Bordo. Zjutraj slovenski, v večernem času oa orevladuje italijanščina.

"Prve jutranje stranke so Slovenci, kasneje jih zamenjajo Italijani, ki prihajajo večinoma na kavo, saj pravijo, da je v Gorici mogoče dobro kavo dobiti le na treh mestih," je povedal Jani Kerševan, novi najemnik gostinskega lokala na novogoriški železniški postaji tik ob meji. Caffe Bordo je vrata odprl pred enim mesecem.

 

Silvestrovanje

Skupnega ne bo. Na goriški občini niso odgovorili na pobudo novogoriškega podžupana Mateja Arčona, da bi silvestrovanje skupaj pripravili na trgu med obema mestoma, ampak so že napovedali, da bodo silvestrovali na Trgu Battisti.

 

 

Kerševan je lokal najel od Slovenskih železnic, ki z najemniki v zadnjem času niso imele sreče, in ga tudi konkretno obnovil. Z obiskom je za zdaj zadovoljen. "Težava je v tem, da je bil lokal prej na slabem glasu, saj ga je večina imela za beznico, zato se ga še vedno izogibajo, tisti, ki pa vendarle vstopijo, so pozitivno presenečeni in se praviloma vrnejo," je pojasnil novi najemnik.

Izmenjave gostov
V zvezi z zanimivo narodno izmenjavo obiskovalcev pa je povedal, da okrog kosila zavlada mrtvilo, v popoldanskem času pa lokal spet zapolnijo najprej slovenski gostje, nekoliko kasneje pa prostore znova napolni italijanščina.

Poleg fotografskih in likovnih razstav Kerševan načrtuje tudi jazz večere in večere stand up komedije, v poletnem času pa bo zaživel tudi letni vrt in z njim dogajanje na trgu med obema mestoma, ki ga namerava popestriti z organizacijo kakšnega festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.