Že pet mrtvih, on pa takole in to celo trezen

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Sinoči so ptujski policisti obravnavali posameznika, ki ni vozil pod vplivom alkohola, a namesto 70 kilometrov na uro peljal 141.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 20. ure sta ptujska policista ujela voznika osebnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku Glavne ceste G1-2, v križišču z regionalno cesto za Rače, dvakratno prekoračil največjo dovoljeno hitrost. Na območju z omejitvijo 70 kilometrov na uro je vozniku, ki sicer ni vozil pod vplivom alkohola, namreč laserski merilnik hitrosti pokazal 141 kilometrov na uro.

Policista sta 39-letnemu kršitelju na kraju dogodka začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na ptujsko Okrajno sodišče.

Na tem odseku leta 2018 umrlo pet ljudi

Foto: PU Novo mesto Policisti na muho vzeli voznice Po podatkih ptujske policije glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino velja za kritični odsek, ki je v letu 2018 terjal pet smrtnih žrtev. V želji, da bi bilo to število čim nižje, policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih ves čas poostreno nadzirajo cestni promet. Pri tem pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov.

Nevarna vožnja Pred policisti bežal z visoko hitrostjo, dokler ni obtičal v blatu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:21 20. Januar 2020.

    Kdor se po tem odseku vozi ve, da gre za zelo lep odsek ceste proti ostalim v Sloveniji. Pri odcepu …

  • 12:39 20. Januar 2020.

    Ze pet mrtvih in upravljalec cest kot da se to ni zgodilo...cesta ostaja se naprej primerna samo za konske uprege …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.