Slovenija
8807 ogledov

Že pet mrtvih, on pa takole in to celo trezen

Radarski detektorji Anže Petkovšek
Sinoči so ptujski policisti obravnavali posameznika, ki ni vozil pod vplivom alkohola, a namesto 70 kilometrov na uro peljal 141.

Včeraj okoli 20. ure sta ptujska policista ujela voznika osebnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku Glavne ceste G1-2, v križišču z regionalno cesto za Rače, dvakratno prekoračil največjo dovoljeno hitrost. Na območju z omejitvijo 70 kilometrov na uro je vozniku, ki sicer ni vozil pod vplivom alkohola, namreč laserski merilnik hitrosti pokazal 141 kilometrov na uro.

Policista sta 39-letnemu kršitelju na kraju dogodka začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na ptujsko Okrajno sodišče.

Na tem odseku leta 2018 umrlo pet ljudi

Policisti na muho vzeli voznice | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto
Po podatkih ptujske policije glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino velja za kritični odsek, ki je v letu 2018 terjal pet smrtnih žrtev. V želji, da bi bilo to število čim nižje, policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih ves čas poostreno nadzirajo cestni promet. Pri tem pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov.

Policijski avto Nevarna vožnja Slovenija Pred policisti bežal z visoko hitrostjo, dokler ni obtičal v blatu
Komentarjev 4
  • Pepe007 14:21 20.januar 2020.

    Kdor se po tem odseku vozi ve, da gre za zelo lep odsek ceste proti ostalim v Sloveniji. Pri odcepu za gramoznico in Kungota/Strnišče manjkata v obe smeri pasova za zavijanje levo, ostalo pa je solidno glede na ostale ceste. ...prikaži več V tem primeru bi se kar strinjal s Policijo, da so avtocestne hitrosti na navadni cesti vzrok za kako nesrečo. In divjad, ki je na tem odseku res ne manjka. Ostalo je v glavah. Nekateri mislijo, da če je ravno, mora iti kot po avtocesti. Nekaj še manjka do avtoceste...

  • Laznivi 12:39 20.januar 2020.

    Ze pet mrtvih in upravljalec cest kot da se to ni zgodilo...cesta ostaja se naprej primerna samo za konske uprege za katere je pred stoletji bila tudi narejena. Drzava brezpogojno skrbi za varnost ( polnjenje proracuna...)....