Slovenija > Črna kronika
2702 ogledov

Ukradla gotovine in vinjet za 50 tisočakov, poškodovala policijske in druge avte

Policija Gregor Prebil
Celjski policisti uspešni, prijeli so dva roparja bencinskih servisov in pošt.

Celjski policisti so v torek na območju Slovenskih Konjic prijeli moška, stara 41 in 29 let, ki sta osumljena najmanj štirih ropov bencinskih servisov in pošt na Celjskem. Oba je doletela kazenska ovadbe za rope, zvečer pa ju bodo pripeljali pred celjskega preiskovalnega sodnika, je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

Kot je Turk dejal na današnji novinarski konferenci, sta osumljena v torek, nekaj po 20. uri, zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed njiju je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet v vrednost več kot 50.000 evrov.

Poškodovala policijske avte in več drugih

Po dejanju sta osumljena bencinski servis zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41-letni voznik odredb policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste do Dramelj, potem pa po lokalnih cestah do Slovenskih Konjic.

Na konjiškem območju so policisti uporabili tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil - stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljenca vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar ju je policistom uspelo malo zatem, ko sta zapustila vozilo, prijeti in obvladati.

Med begom sta osumljena, za katera je bilo odrejeno 48-urno pridržanje, poleg svojega vozila poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Policija Slovenija Pobeglega voznika našli v gostilni

Ropala že lani

Po besedah Turka so s preiskavo ugotovili tudi, da sta osumljenca marca lani zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6500 evrov gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

Osumljenca sta oktobra lani zamaskirana in oborožena s pištolo vstopila tudi v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročili denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot 5000 evrov.

Prav tako sta novembra lani prišla v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6500 evrov gotovine.

Policijski avto Nevarna vožnja Slovenija Pred policisti bežal z visoko hitrostjo, dokler ni obtičal v blatu

Preiskava se nadaljuje

Preiskavo policisti še nadaljujejo. Intenzivno preverjajo in zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na Celjskem in širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vpletena.

Za 41-letnega osumljenca zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Omenjeni 41-letnik je bil sicer policist na Policijski upravi Celje, ki so ga dvakrat odpustili, nazadnje leta 2018. Po Turkovi oceni je bilo za vse rope značilno, da so bili storjeni ob izteku delovnega časa omenjenih bencinskih servisov in pošt.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • john87 20:08 16.januar 2020.

    Ja sej nimas kej ce je plača 700€