Slovenija > Črna kronika
4919 ogledov

Pobeglega voznika našli v gostilni

Policija Gregor Prebil
Voznik je policistom, ko so ga hoteli zaustaviti, pobegnil, a so ga nato našli v gostilni.

Policisti so v nedeljo zvečer med krajema Veščica in Stročja vas želeli ustaviti 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa se na njihove znake ni odzval. 

Voznik je med zaustavljanjem zapeljal proti policistu, ki je odskočil. Policijsko vozilo je obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej. Njegovo vozilo so izsledili v Ljutomeru in ga zasegli. Voznika, ki je pobegnil, pa so nekaj pred polnočjo prijeli v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru in mu odvzeli prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, odredili pa so mu tudi strokovni pregled. Poleg tega so pri njem našli rastlinsko snov rjave barve, ki so jo zasegli in jo bodo poslali v analizo, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Moškemu so odredili pridržanje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov. Podana bo tudi kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 18:09 13.januar 2020.

    se pravi so ga dobili na izhodiščnem položaju, kamor se je vrnil po relokaciji :)