Svet
12006 ogledov

Spolno nadlegoval policistko, kaznovali pa njo

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Sodnica policista ni kaznovala, ker da je "policistko nadlegoval le enkrat".

Na Hrvaškem odmeva primer policistke, ki jo je njen kolega iz službenih vrst pred štirimi leti na območju Policijske postaje Bajakovo spolno vznemirjal. Šlo je za njenega takratnega šefa.

Na sodišču v Vukovarju so policista krivde oprostili, ker da je "do spolnega vznemirjanja prišlo le enkrat in se ni ponavljalo". Sodnica je v razglasitvi sodbe pojasnila, da je za obstoj tega kaznivega dejanja med drugim neobhodno potrebno, da se spolno nadlegovanje ponovi vsaj enkrat.

Kot je za hrvaški portal Index povedal vir iz policije, je bil zoper tega policista sicer uveden disciplinski postopek, v katerem so ga proglasili za krivega, odšel je v pokoj, da ne bi prejel odpovedi.

Policistka zoper odločitev sodišča sicer ni napovedala pritožbe; povedala je, da je do zlorabe prišlo leta 2016, da bi želela, le, da primer čim prej pozabi. To, da je kolego prijavila, jo bo sicer udarilo po žepu, saj je sodišče njej naložilo plačilo sodnih stroškov, to je dobrih 6000 kun oziroma 800 evrov.

Njena odvetnica je sodbo pospremila z besedami, da je do spolnega nadlegovanja prišlo večkrat, a v isti noči. Policista sta bila v službenem vozilu, šef je svojo podrejeno mlajšo kolegico večkrat nagovarjal k spolnemu odnosu, se je dotikal, spustil naslonjalo svojega sedeža in isto želel tudi od nje.

Med drugim ji je govoril, da "naj premisli. Da lahko služi denar, prejema dnevnice, hkrati pa se v istem času še je***". Povedal ji je, da redno vara svojo ženo in da so njemu vse ženske lepe, edina razlika je, ali imajo ozke ali široke p***.

Policist je na sodišču vse zanikal in zatrjeval, da svoje žene, matere njegovih štirih otrok, ni nikoli prevaral.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.