Na Obali omrežje raje na "ročno" izbiro

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Med dopustovanjem na slovenski obali se vam lahko pri uporabi mobilnega telefona zgodi, da bo slednji nehote preklopil na italijansko oziroma hrvaško omrežje. Kako se lahko tej neprijetnosti, predvsem za vašo denarnico, najlažje izognete?
Oglej si celoten članek

"Med prvomajskimi prazniki sem bil na slovenski obali in večkrat sem dobil SMS-sporočilo: 'Dobrodošli v Italiji! Najvišje cene v EUR z DDV/min v EU; odhodni klic 0,4200, dohodni klic 0,1320, SMS 0,1320. Za ostale cene pokličite brezplačno 38670700710.'," je zapisal bralec Žurnala24, sicer uporabnik Tušmobila, prek storitve JAZ POROČAM.

Razumljivo ga je ob tem zmotilo to, da mu je slovenski mobilni operater to SMS-sporočilo poslal v glavnih slovenskih obalnih mestih in ne v neposredni bližini državne meje.

V Tušmobilu so za zurnal24.si dejali, da ko se uporabnik nahaja na obmejnem območju, obstaja možnost, da se njegova terminalna naprava samodejno prijavi na omrežje tujega operaterja. Na zaslonu mobilnega telefona se vam tako namesto domačega omrežja izpiše ime ali oznaka tujega operaterja ter znak "R", kar pomeni "roaming" oziroma gostovanje.

Pri operaterju tako mobilnim uporabnikom svetujejo, da si v mobilnem telefonu nastavijo "ročno izbiro omrežja" in izberejo svoje omrežje, saj se tako lahko izognejo nehotenemu gostovanju v tujini in seveda posledično višjemu računu za telefon, saj se bodo opravljene storitve zaračunale po cenah gostovanja v tujini. Za podrobnejše informacije o nastavitvah kontaktirajte svojega operaterja.

"Primer uporabnika, ki ga omenjate, lahko podrobneje komentiramo samo z natančnejšimi informacijami, na podlagi katerih bomo lahko tudi preverili podrobnosti, zato predlagamo uporabniku, da nas kontaktira," so še zapisali v službi za odnose z javnostmi pri Tušmobilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 15:01 9. Maj 2012.

    In kako boš ti imel mesečno računa pod 4€ kot ga imam pri mobitelu, če pa maš naročnine že 5€? …

  • 15:14 8. Maj 2012.

    Sej je vedno tako da se najde kaki tepec, ki blebeta nekaj v tri dni. Ljudje moji, je potrebno bit …

  • 12:05 8. Maj 2012.

    Zame je Tušmobilova ponudba najboljša, kar se tiče pa interneta brezmejni pa se lahko vsi opetraterji skrijejo.<br />Slovo sem dal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.