Slovenija
118 ogledov

Na Obali omrežje raje na "ročno" izbiro

V trgovinah na Hrvaškem se ne ozrite le po kopalkah in brisačah, temveč tudi za Žurnal24 main
Med dopustovanjem na slovenski obali se vam lahko pri uporabi mobilnega telefona zgodi, da bo slednji nehote preklopil na italijansko oziroma hrvaško omrežje. Kako se lahko tej neprijetnosti, predvsem za vašo denarnico, najlažje izognete?

"Med prvomajskimi prazniki sem bil na slovenski obali in večkrat sem dobil SMS-sporočilo: 'Dobrodošli v Italiji! Najvišje cene v EUR z DDV/min v EU; odhodni klic 0,4200, dohodni klic 0,1320, SMS 0,1320. Za ostale cene pokličite brezplačno 38670700710.'," je zapisal bralec Žurnala24, sicer uporabnik Tušmobila, prek storitve JAZ POROČAM.

Razumljivo ga je ob tem zmotilo to, da mu je slovenski mobilni operater to SMS-sporočilo poslal v glavnih slovenskih obalnih mestih in ne v neposredni bližini državne meje.

V Tušmobilu so za zurnal24.si dejali, da ko se uporabnik nahaja na obmejnem območju, obstaja možnost, da se njegova terminalna naprava samodejno prijavi na omrežje tujega operaterja. Na zaslonu mobilnega telefona se vam tako namesto domačega omrežja izpiše ime ali oznaka tujega operaterja ter znak "R", kar pomeni "roaming" oziroma gostovanje.

Pri operaterju tako mobilnim uporabnikom svetujejo, da si v mobilnem telefonu nastavijo "ročno izbiro omrežja" in izberejo svoje omrežje, saj se tako lahko izognejo nehotenemu gostovanju v tujini in seveda posledično višjemu računu za telefon, saj se bodo opravljene storitve zaračunale po cenah gostovanja v tujini. Za podrobnejše informacije o nastavitvah kontaktirajte svojega operaterja.

"Primer uporabnika, ki ga omenjate, lahko podrobneje komentiramo samo z natančnejšimi informacijami, na podlagi katerih bomo lahko tudi preverili podrobnosti, zato predlagamo uporabniku, da nas kontaktira," so še zapisali v službi za odnose z javnostmi pri Tušmobilu.

Komentarjev 12
  • zdrej 15:01 09.maj 2012.

    In kako boš ti imel mesečno računa pod 4€ kot ga imam pri mobitelu, če pa maš naročnine že 5€? Pri T2 imajo "brezmejni internet" za okrog 16€, pa še omejitev nimaš. Tak internet so imeli prvi v Sloveniji. Če ...prikaži večČe ti tuš računa prvo minuto za vzpostavitev klica, ti hitro prehiti kakšnega drugega operaterja, ki ti zaračuna, kar si porabil, torej sekunde. Pri ta drugem si vzpostavil recimo 6 10sekundnih klicev, pa si plačal minuto, pri tušu si že z dvema klicoma dosegel interval ene minute. Če delaš dosti kratkih klicev je to zelo pomemben podatek.

  • Realist 15:14 08.maj 2012.

    Sej je vedno tako da se najde kaki tepec, ki blebeta nekaj v tri dni. Ljudje moji, je potrebno bit relani, bodimo pošteni in je treba priznat da je trenutno v Sloveniji najbolj ugoden ravno Tušmobil. In glede na vsa ...prikaži več vlaganja in pa nadgradnjo omrežja lahko v prihodnosti lahko pričakujemo še več. Imam paket free 20 in brezmejni internet in še nobene težave. Vse štima tako kot mora. Vrhunsko, res!

  • erikkk 12:05 08.maj 2012.

    Zame je Tušmobilova ponudba najboljša, kar se tiče pa interneta brezmejni pa se lahko vsi opetraterji skrijejo.Slovo sem dal simobilu in mobitelu ...Takih ljudi kot je izrodek pa imamo po sloveniji itak preveč, ki na pamet govorijo, ...prikaži več ki absolutno ne preberejo niti poskusijo stvari , potem pa še na pamet pljuvajo po njej...