Rdeč alarm! Morje še narašča.

Foto: Barbara Kožar
Foto: Barbara Kožar
Agencija za okolje je izdala rdeč alarm. Morje bo poplavljalo tudi v sredo dopoldne.
Oglej si celoten članek

Gladina morja je močno povišana in še narašča. Na mareografski postaji Koper je presegla vodostaj 367 cm, je v opozorilu, ki je bilo izdano ob 20.30 zapisala agencija za okolje. Predvidoma do 23. ure bo morje poplavljalo nižje dele obale v višini med 50 in 70 cm. Na mareografski postaji Koper bo višina morja lahko presegla 370 cm. V tem času bo tudi povišano valovanje morja, pri tem pa bo najbolj ogrožen predel rta Madona v Piranu.

V sredo med 7. in 11 uro bo morje ponovno poplavilo nižje dele obal v višini okoli 30 cm.

V noči na sredo lahko ob močnejših nalivih hitro narastejo manjši hudourniški vodotoki, zlasti na območju Slovenske Istre, delu Primorske in v osrednji Sloveniji. Možna bodo razlivanja hudourniških voda, ponekod lahko manjše reke tudi poplavijo.

Sunki vetra prek 70 kilometrov na uro

V noči na sredo bodo predvsem v jugozahodni Sloveniji nastajali krajevni in dolgotrajni nalivi. Sunki južnega vetra lahko tam presežejo 70 kilometrov na uro. Reke bodo danes in v sredo v večjem delu države začele naraščati. Ponekod so možna tudi razlivanja, v dveh svežih opozorilih izpostavljajo na Agenciji za okolje.

Vreme Arso izdal novi opozorili. Kje bo udarilo najprej?

Jutri bo oblačno z dežjem, ki bo proti večeru oslabel. Ponekod v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah malo nad 0. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na jugu začelo rahlo deževati. V petek bo na zahodu oblačno in deževno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihal zmeren jugo.

Vreme Radarska slika padavin

Napoved od 16. do 21. novembra 

Nad zahodno Evropo in zahodno polovico Sredozemlja bo vztrajalo ciklonsko območje. V višinah bodo nad nami prevladovali vetrovi južnih smeri. Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi in občasno predvsem na zahodu tudi obilnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 10 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.