Slovenija
23966 ogledov

Arso izdal novi opozorili. Kje bo udarilo najprej?

Deževje Profimedia
Pestro vremensko dogajanje.

V noči na sredo bodo predvsem v jugozahodni Sloveniji nastajali krajevni in dolgotrajni nalivi. Sunki južnega vetra lahko tam presežejo 70 kilometrov na uro. Reke bodo danes in v sredo v večjem delu države začele naraščati. Ponekod so možna tudi razlivanja, v dveh svežih opozorilih izpostavljajo na Agenciji za okolje.

Gibanje nalivov spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Meja sneženja nižje

Meja sneženja se bo na severozahodu že to popoldne po napoevdih vremenoslovcev spustila na okoli 900 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, ob morju do 14 stopinj Celzija.

Zvečer bodo padavine prehodno oslabele. Ob morju bo zapihal okrepljen jugo. Ponoči in zjutraj se bodo padavine znova krepile, predvsem na Primorskem so možne tudi nevihte z nalivi. Jutri bo oblačno z dežjem, ki bo proti večeru oslabel. Ponekod v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah malo nad 0.

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na jugu začelo rahlo deževati. V petek bo na zahodu oblačno in deževno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihal zmeren jugo.

Mraz Zdrsnilo letalo Svet Vremenoslovci: Padali bodo temperaturni rekordi

Napoved od 16. do 21. novembra

Nad zahodno Evropo in zahodno polovico Sredozemlja bo vztrajalo ciklonsko območje. V višinah bodo nad nami prevladovali vetrovi južnih smeri.

Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi in občasno predvsem na zahodu tudi obilnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 10 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • DebeliFranc 15:40 12.november 2019.

    Udarilo je vas v glavo najprej, se mi zdi.

  • janez52 14:11 12.november 2019.

    "udarilo"!