Slovenija
2877 ogledov

Rdeč alarm! Morje še narašča.

Povišano plimovanje v Piranu Barbara Kožar
Agencija za okolje je izdala rdeč alarm. Morje bo poplavljalo tudi v sredo dopoldne.

Gladina morja je močno povišana in še narašča. Na mareografski postaji Koper je presegla vodostaj 367 cm, je v opozorilu, ki je bilo izdano ob 20.30 zapisala agencija za okolje. Predvidoma do 23. ure bo morje poplavljalo nižje dele obale v višini med 50 in 70 cm. Na mareografski postaji Koper bo višina morja lahko presegla 370 cm. V tem času bo tudi povišano valovanje morja, pri tem pa bo najbolj ogrožen predel rta Madona v Piranu.

V sredo med 7. in 11 uro bo morje ponovno poplavilo nižje dele obal v višini okoli 30 cm.

V noči na sredo lahko ob močnejših nalivih hitro narastejo manjši hudourniški vodotoki, zlasti na območju Slovenske Istre, delu Primorske in v osrednji Sloveniji. Možna bodo razlivanja hudourniških voda, ponekod lahko manjše reke tudi poplavijo.

Sunki vetra prek 70 kilometrov na uro

V noči na sredo bodo predvsem v jugozahodni Sloveniji nastajali krajevni in dolgotrajni nalivi. Sunki južnega vetra lahko tam presežejo 70 kilometrov na uro. Reke bodo danes in v sredo v večjem delu države začele naraščati. Ponekod so možna tudi razlivanja, v dveh svežih opozorilih izpostavljajo na Agenciji za okolje.

Deževje Vreme Slovenija Arso izdal novi opozorili. Kje bo udarilo najprej?

Jutri bo oblačno z dežjem, ki bo proti večeru oslabel. Ponekod v alpskih dolinah bo dež prešel v sneg. Temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah malo nad 0. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na jugu začelo rahlo deževati. V petek bo na zahodu oblačno in deževno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno in večinoma suho. Na Primorskem bo pihal zmeren jugo.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Napoved od 16. do 21. novembra 

Nad zahodno Evropo in zahodno polovico Sredozemlja bo vztrajalo ciklonsko območje. V višinah bodo nad nami prevladovali vetrovi južnih smeri. Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi in občasno predvsem na zahodu tudi obilnimi padavinami. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 10 stopinj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.