Na območju Kastelca so iskali pogrešano migrantsko deklico

Foto: Saša Despot Izgubljene na Storžiču so nocoj našli tudi s pomočjo posadke policijskega helikopterja.
Foto: Saša Despot Izgubljene na Storžiču so nocoj našli tudi s pomočjo posadke policijskega helikopterja.
V iskalni akciji je sodeloval policijski helikopter, pridružili pa so se tudi italijanski varnostni organi.
Oglej si celoten članek

Policisti so na območju Kastelca okoli 6.20 prijeli ilegalna prebežnika, pri čemer se je nekaj oseb razbežalo po gozdu. Kasneje je policija prijela še štiri prebežnike, ena deklica pa naj bi zbežala s kraja, za njo pa je stekla iskalna akcija. Med drugim je bil aktiviran tudi policijski helikopter, iskalni akciji so se pridružili še italijanski organi.

Po prvih podatkih gre pri prebežnikih za državljane Pakistana in Indije, pogrešana deklica pa naj bi bila indijska državljanka.

A z iskalno akcijo so po navedbah Primorskih novic pozneje prenehali, saj se je izkazalo, da je informacija o pogrešani deklici neresnična. 

Kastelec Lažni alarm: Deklice sploh ni bilo

Območje nad Kraškim robom med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom migranti pogosto uporabljajo za ilegalni prehod meje z Italijo, saj gre za pretežno gozdnato območje s številnimi, pogosto nemarkiranimi in zaraščenimi stezami.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.