Slovenija
6535 ogledov

Na območju Kastelca so iskali pogrešano migrantsko deklico

nov policijski helikopter AW169 Saša Despot Izgubljene na Storžiču so nocoj našli tudi s pomočjo posadke policijskega helikopterja.
V iskalni akciji je sodeloval policijski helikopter, pridružili pa so se tudi italijanski varnostni organi.

Policisti so na območju Kastelca okoli 6.20 prijeli ilegalna prebežnika, pri čemer se je nekaj oseb razbežalo po gozdu. Kasneje je policija prijela še štiri prebežnike, ena deklica pa naj bi zbežala s kraja, za njo pa je stekla iskalna akcija. Med drugim je bil aktiviran tudi policijski helikopter, iskalni akciji so se pridružili še italijanski organi.

Po prvih podatkih gre pri prebežnikih za državljane Pakistana in Indije, pogrešana deklica pa naj bi bila indijska državljanka.

A z iskalno akcijo so po navedbah Primorskih novic pozneje prenehali, saj se je izkazalo, da je informacija o pogrešani deklici neresnična. 

nov policijski helikopter AW169 Kastelec Slovenija Lažni alarm: Deklice sploh ni bilo

Območje nad Kraškim robom med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom migranti pogosto uporabljajo za ilegalni prehod meje z Italijo, saj gre za pretežno gozdnato območje s številnimi, pogosto nemarkiranimi in zaraščenimi stezami.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.