Na plezalca padel ogromen kamen

Med plezanjem na Gradiški turi se je hudo poškodoval 22-letni plezalec iz Ljubljane.
Oglej si celoten članek

22-letnik je včeraj v zgodnjih popoldanskih urah plezal s še dvema prijateljema v navezi po Gradiški turi v smeri imenovani Triptih. Eden od prijateljev je stal ob strani plezalne stene, drugi pa ga je dnu plezalne stene držal v navezi.

Ko je moški želel obplezati previs se je prijel za kamen, ki se je ob tem odkrušil iz stene in ga pri tem poškodoval po glavi in hrbtenici. Po podatkih PU Nova Gorica je imel kamen premer približno meter in pol. 22-letnik je utrpel hude poškodbe glave in hrbtenice, ostala dva zaradi padca kamna nista bila poškodovana. 

"Poleg reševalcev so na kraj kmalu zatem prišli tudi člani Gorske reševalne službe Ljubljana in Tolmin, ki so imeli nedaleč stran imeli reševalno vajo. Poškodovanega 22-letnika so reševalci ZD Ajdovščina na kraju ustrezno zdravniško oskrbeli in ga nato prenesli do naselja Gradišče pri Vipavi, kjer so ga s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center v Ljubljano," poročajo na PU Nova Gorica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.