Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Na plezalca padel ogromen kamen

Med plezanjem na Gradiški turi se je hudo poškodoval 22-letni plezalec iz Ljubljane.

22-letnik je včeraj v zgodnjih popoldanskih urah plezal s še dvema prijateljema v navezi po Gradiški turi v smeri imenovani Triptih. Eden od prijateljev je stal ob strani plezalne stene, drugi pa ga je dnu plezalne stene držal v navezi.

Ko je moški želel obplezati previs se je prijel za kamen, ki se je ob tem odkrušil iz stene in ga pri tem poškodoval po glavi in hrbtenici. Po podatkih PU Nova Gorica je imel kamen premer približno meter in pol. 22-letnik je utrpel hude poškodbe glave in hrbtenice, ostala dva zaradi padca kamna nista bila poškodovana. 

"Poleg reševalcev so na kraj kmalu zatem prišli tudi člani Gorske reševalne službe Ljubljana in Tolmin, ki so imeli nedaleč stran imeli reševalno vajo. Poškodovanega 22-letnika so reševalci ZD Ajdovščina na kraju ustrezno zdravniško oskrbeli in ga nato prenesli do naselja Gradišče pri Vipavi, kjer so ga s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center v Ljubljano," poročajo na PU Nova Gorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.