Na pogorišču zaposlila agencija

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Ostanki. V Novolesu plus le prek agencije. V Kometu plus se po marcu obeta manj dela.
Oglej si celoten članek

Na pogoriščih Novolesa in Kometa, ki sta v najboljših časih zaposlovala tisoč oziroma nekaj manj kot 500 delavcev, sta zdaj Novoles plus in Komet plus; v prvem so zaposlili 120 delavcev, v drugem sto.

V Novolesu plus je večina delavcev zaposlena prek agencije, pogodbe imajo za določen čas, za en mesec,” pravi sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov Majda Marolt. Čeprav so delavci zaposleni v agenciji, so se včlanili v sindikat.

Komet brez sindikata

Drugače je v Kometu plus, kjer prizadevanja sindikata za včlanitev šivilj po besedah Maroltove niso obrodila sadov. “Nikomur ne prepovedujemo, da bi se včlanil v sindikat, a za zdaj pobude še ni bilo,” pravi direktorica Kometa plus Andrejka Banovec Panjan. Delavke imajo pogodbe o zaposlitvi do konca marca, ko pričakujejo nekoliko manj povpraševanja v Nemčiji in bo kakšno delovno mesto manj, dodaja Banovec Panjanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.