Slovenija
32 ogledov

Na pogorišču zaposlila agencija

Novoles Jerca Božič Kranjec
Ostanki. V Novolesu plus le prek agencije. V Kometu plus se po marcu obeta manj dela.

Na pogoriščih Novolesa in Kometa, ki sta v najboljših časih zaposlovala tisoč oziroma nekaj manj kot 500 delavcev, sta zdaj Novoles plus in Komet plus; v prvem so zaposlili 120 delavcev, v drugem sto.

V Novolesu plus je večina delavcev zaposlena prek agencije, pogodbe imajo za določen čas, za en mesec,” pravi sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov Majda Marolt. Čeprav so delavci zaposleni v agenciji, so se včlanili v sindikat.

Komet brez sindikata

Drugače je v Kometu plus, kjer prizadevanja sindikata za včlanitev šivilj po besedah Maroltove niso obrodila sadov. “Nikomur ne prepovedujemo, da bi se včlanil v sindikat, a za zdaj pobude še ni bilo,” pravi direktorica Kometa plus Andrejka Banovec Panjan. Delavke imajo pogodbe o zaposlitvi do konca marca, ko pričakujejo nekoliko manj povpraševanja v Nemčiji in bo kakšno delovno mesto manj, dodaja Banovec Panjanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.