Na RTV iščejo novega direktorja

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Na RTV Slovenija so objavili razpis za mesto direktorja Televizije Slovenija.
Oglej si celoten članek

Razpisna komisija bo pisne vloge sprejemala do vključno 25. februarja. Kandidati za direktorja Televizije Slovenija morajo med drugim imeti univerzitetno izobrazbo ter najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oz. v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili, poznati mora problematiko RTV dejavnosti ter imeti organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Kandidat ne sme imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTV Slovenija. Med pogoji pa je tudi navedeno, da ne sme biti poslanec državnega zbora ali funkcionar katere izmed političnih strank. Kandidatova vloga mora vsebovati program dela in vizijo razvoja programsko-produkcijske enote Televizije Slovenija v obdobju 2019-2023.

Televizijo Slovenijo od 1. oktobra lani kot v. d. direktorice vodi Natalija Gorščak, ki jo je programski svet RTV Slovenija podprl s 23 glasovi za in brez glasu proti. Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je imenovanje Gorščakove predlagal po tistem, ko programski svet ni soglašal z imenovanjem Katje Šeruga za direktorico nacionalne televizije.

Slovenija Generalni direktor RTV Slovenija: "Na to nisem bil pripravljen"

Slovenija Hitenje in zapleti pri imenovanju nove direktorice TV Slovenija

Slovenija Odjava RTV prispevka: v veljavi je nov pravilnik

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.