Slovenija
7160 ogledov

Generalni direktor RTV Slovenija: "Na to nisem bil pripravljen"

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Razplet na seji programskega sveta je presenetil generalnega direktorja

Programski svet RTV Slovenija je glasoval o kandidatki za novo direktorico TV Slovenija Katji Šeruga. Od 28 prisotnih je 12 svetnikov glasovalo za, 8 jih je bilo proti, 6 pa je bilo vzdržanih. Da bi bila Šeruga potrjena, bi morala dobiti podporo navadne večine, torej 15 glasov. 

"Kaj zdaj?" se je po glasovanju vprašal generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. "Nisem bil pripravljen na to, zato potrebujem čas, da se odločim glede vršilca dolžnosti. Kandidatov za to mesto nimam na zalogi," je bil jasen. 

RTV Slovenija Hitenje in zapleti pri imenovanju nove direktorice TV Slovenija

O tem, da ni velikega zanimanja za vodilne funkcije na RTV, je Kadunc govoril že na začetku seje. "Nagovarjal sem potencialne, primerne kandidate, a so se prijavili štirje," je pojasnil Kadunc. 

Na razpis za direktorja TV Slovenija so se prijavili štirje kandidati. Kadunca je najbolj navdušila Katja Šeruga, sedaj direktorica uredništev na Večeru, pred tem pa odgovorna urednica Večera in dolgoletna novinarka POP TV in TV Slovenija. Poleg Katje Šeruga so se na razpis prijavili tudi Zoran Medved, Miša Molk in koroški režiser Uroš Zavodnik. 

Katja Šeruga | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Verjel v kandidatko

"Katja lahko izvede določene potrebne spremembe, zato je moja kandidatka in se bo lahko vklopila v ekipo, ki se je formirala tudi z dvema novima odgovornima urednikoma. Dovolj je bilo agonije na televiziji. A če se motim, bom sprejel odgovornost," je pred glasovanjem dejal Kadunc. 

Šeruga je pojasnila, da je kandidirala, ker meni, da televizija potrebuje modernizacijo, tega pa se zaveda tudi vodstvo. Po njenem mnenju TV Slovenija predstavlja medijski in kulturni steber v družbi. "Televizija mora postati najboljši servis na vseh platformah," je povedala Šeruga, ki meni, da je to mogoče z digitalno usmeritvijo in integracijo oddelkov. 

Mnenja o kandidatki so deljena. "Ne gre za Katjo Šeruga, ampak za zaupnico generalnemu direktorju," je pojasnil Sašo Hribar. "Gre za razgradnjo televizija. Imamo kreativne ljudi in ne razumem, zakaj bi Mišo Molk potisnili tako v ozadje. Bila je daleč pred vsemi, mi pa se odrekamo lastnemu jedru." Petra Ložar pa je poudarila, da se je dinamika glede lobiranja začela, še preden se je Šerugova prijavila. 

RTV Slovenija Slovenija Z Večera zelo verjetno na vrh TV Slovenija Ljerka Bizilj Magazin Razkrivamo plače direktorjev, urednikov in voditeljev RTVS

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Bella_Torrens 17:25 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodka na spletuu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com

  • miki1234 08:05 25.september 2018.

    "TV Slovenija predstavlja medijski in kulturni steber v družbi" ... LOL

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:33 24.september 2018.

    Pa kaj una krula MIšika še hoče,naj gre zemljo vohat,da se navadi na njo