Slovenija
28728 ogledov

RTV Slovenija bo Nataši Pirc Musar izplačala 70 tisoč evrov odškodnine

nataÅ¡a pirc musar boÅ¡tjan tacol t Žurnal24 main
RTV Slovenija in Nataša Pirc Musar sta se dogovorili za sodno poravnavo glede odškodnine zaradi odprave sklepa o imenovanju Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenija.

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc in Nataša Pirc Musar sta 3. novembra 2017 sklenila sodno poravnavo in ob tem podajata skupno izjavo: "RTV Slovenija in Nataša Pirc Musar sta se dogovorili za sodno rešitev spora glede odškodnine zaradi odprave sklepa o imenovanju Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenija. RTV Slovenija je sklep o imenovanju razveljavila maja 2014, lani pa je Višje sodišče odločilo, da je bilo to dejanje nezakonito. S tem je zaključen več kot tri leta trajajoč spor. Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc obžaluje zaplete pri imenovanju Pirc Musarjeve za generalno direktorico RTV Slovenija in za vse s tem povezane neprijetnosti."

RTV Slovenija bo odškodnino 70 tisoč evrov izplačala v dveh obrokih. Odškodnina ustreza 14 mesečnim plačam generalnega direktorja, kar pomeni, da bo zaradi šlomastike programskih svetnikov za nič dni dela na RTV Slovenije dobila več kot letno plačo generalnega direktorja. Ta je bila za julij 4925 evrov bruto. 

Imenovana, a so sklep nato preklicali

Pirc Musarjeva je bila imenovana za direktorico, nato pa so sklep o imenovanju razveljavili, sledila je sodna bitka. Zaradi nepotrebnega zapleta, ki so ga zakuhali programski svetniki, bo tako kar 5490 plačnikov RTV prispevka denar namesto za financiranje programa namenilo za odškodnino nesojeni direktorici. 

slovenija 06.07.2011 Natasa Pirc Musar, novinarska konferenca Informacijskega po RTV Slovenija Slovenija RTV Slovenija: Tega Pirc Musarjeva noče povedati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • ljubodoma 02:35 08.november 2017.

    pobit komuniste, saj je komunizem vsem v pogubo ! prokleta rdeća golazen v koritu - nikdar situ . . .

  • Marcel Pravnik 12:32 07.november 2017.

    Naj se ji zatakne baba požrešna. Morala na klincu Tudi od RKS bo dobila približno toliko. Pogumna je da si upa sprehajat po svetu. Vendar pa da take stvari izpelješ moraš imeti v navezi še vsaj 5 osebkov.

  • Avatar Zala
    Zala 10:47 07.november 2017.

    Gospa Musar, bo tudi te dinarčke možiček vložil na rajskih otokih? Ja tudi on se je znašel na seznamu "srečnežev". Musar,k i se tako skriva pred javnostjo je čudežmo obogatel med leti 2004-2008.