Slovenija
217 ogledov

Pirc Musarjeva: "Na svidenje ... še ne vem, kje."

informacijska pooblaščenka
1/4
Anže Petkovšek
Po desetih letih na mestu informacijske pooblaščenke Nataša Pirc Musar mesto predaja Mojci Prelesnik.

Mojco Prelesnik je na predlog predsednika republike pred dvema tednoma potrdil Državni zbor na zadnji izredni seji pred volitvami. Ob odsotnosti poslancev SDS, SLS in NSi so jo podprli s 43 glasovi za in enim proti.

Prelesnikova je po diplomi na pravni fakulteti leta 1992 nekaj časa delovala kot odvetnica. Kasneje se je zaposlila na Ministrstvu za informacijsko družbo. Med letoma 2005 in 2008 je bila tudi namestnica informacijske pooblaščenke. Zadnjih šest let je bila generalna sekretarka Državnega zbora. 

Po desetih letih se poslavlja Pirc Musarjeva

Doslej je nalogo informacijske pooblaščenke opravljala Nataša Pirc Musar, ki se je na Twitterju svojim sodelavcem zahvalila že včeraj za "deset čudovitih let". Zapisala je, da so jo vsi skupaj bogatili in iskreno upa, da je družbi, Sloveniji in posameznikom kaj dobrega dala tudi ona. "Hvaležno se poslavljam kot informacijska pooblaščenka in na svidenje ... še ne vem, kje," je dodala Pirc Musarjeva, ki je bila sicer izglasovana na mesto generalne direktorice RTV Slovenija. Programski svet je nato postopek razveljavil zaradi neizpolnjevanja pogojev dveh članov programskega sveta, ki sta o njenem imenovanju glasovala. Pirc Musarjeva se je na takšno odločitev pritožila, a glede na nedavno odločitev Višjega delovnega sodišča bi lahko programski svet RTV Slovenija nadaljeval z obnovo postopka.