Slovenija
12036 ogledov

Z Večera zelo verjetno na vrh TV Slovenija

RTV Slovenija Žurnal24 main
Včeraj se je zaključil razpis za direktorja TV Slovenije, na katerega so se prijavili vsaj štirje kandidati, a je možno, da bi še kakšna prijava po pošti prispela še danes.
Na RTV Slovenija pojasnjujejo, da bo komisija prispele prijave odpirala jutri.
 
Med do zdaj znanimi kandidati, ki so se prijavili na razpis, je tudi Katja Šeruga, sedaj direktorica uredništev na Večeru, pred tem pa odgovorna urednica Večera in dolgoletna novinarka POP TV in TV Slovenija. Poleg nje naj bi se po poročanju Večera ponovno prijavila tudi Zoran Medved, Miša Molk in koroški režiser Uroš Zavodnik.

Za razliko od prejšnjega razpisa, po katerem med prijavljenimi generalni direktor Igor Kadunc ni videl prepričljivih kandidatov, je po naših informacijah tokrat bolj zadovoljen in bo programskemu svetu v potrditev predlagal prav Katjo Šeruga.

Za izglasovanje soglasja predloga generalnega direktorja je sicer potrebna absolutna večina v 29-članskem programskem svetu, torej najmanj 15 glasov.

Na zadnjem razpisu ni bilo "prepričljivih" kandidatov

Na prejšnji razpis za direktorja televizije, ki se je končal 28. maja, so sicer prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa je bila po presoji razpisne komisije nepopolna. Ne Mojca Šetinc Pašek ne Zoran Medved, ki sta pravočasno oddala popolni prijavi za direktorja televizije, generalnega direktorja nista prepričala.

Za vršilca dolžnosti direktorja si je zato Igor Kadunc za obdobje šestih mesecev želel imenovati Andreja Stoparja, ki je zdaj odgovorni urednik prvega programa nacionalnega radia, a ga programski svet pri tej ideji ni podprl. Funkcijo direktorja TV Slovenija v okviru pooblastil tako opravlja generalni direktor Kadunc.
Komentarjev 8
 • Žvižgač 21:29 24.julij 2018.

  Kako, da se Golubič ni prijavil? Mu ne bi potrebno operirati preko posrednikov?

 • Rudnik12 20:17 24.julij 2018.

  Se ena komunisticna persona na rtv.

 • Avatar Leon
  Leon 19:23 24.julij 2018.

  Kaj pa če bi bil kar direktor Pahor ali pa Cerar ? Potem ne bi rabili komisarjev .