Slovenija
209 ogledov

TV Slovenija še naprej išče novega direktorja ...

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Programski svet ni podprl predloga generalnega direktorja, da za vršilca dolžnosti imenuje Andreja Stoparja.

Programski svet generalnemu direktorju RTVS Igorju Kaduncu ni podal prehodnega soglasja, da za vršilca dolžnosti direktorja nacionalne televizije imenuje Andreja Stoparja, ki je zdaj odgovorni urednik prvega programa nacionalnega radia. Od 25 navzočih, je 12 glasovala za, dva proti, kar 11 svetnikov pa se jih je vzdržalo.

Za izglasovanje soglasja je sicer potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov.

Kadunc je zagovarjal Stoparjevo imenovanje za obdobje šestih mesecev do izvedbe novega razpisa za direktorja televizije. "Iščem človeka, najboljšega možnega v danih okoliščinah, ki bo sodeloval v timu, da bomo zadeve čim bolje peljali naprej," je navedel Kadunc, ki je dodal, da za vršilca dolžnosti ni imenoval nobenega od prijavljenih kandidatov za direktorsko mesto, saj bi se sicer pojavili dvomi, "a za v. d. je dober, za direktorja pa ne".

Na tokratni razpis za direktorja televizije, ki se je končal 28. maja, so sicer prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa je bila po presoji razpisne komisije nepopolna. Ne Mojca Šetinc Pašek ne Zoran Medved, ki sta pravočasno oddala popolni prijavi na razpis za direktorja televizije, generalnega direktorja nista prepričala.

Funkcijo direktorja TV Slovenija v okviru pooblastil tako opravlja generalni direktor Kandunc. Nov razpis za direktorja televizije objavila naj bi sicer objavili že v petek.

Novega direktorja TV Slovenija RTVS išče po tem, ko je direktorica Ljerka Bizilj dala odpoved. Mandat bi se ji sicer iztekel novembra.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:34 18.junij 2018.

    RTVS je servis vladajoče politične klike ,zato bi državljani morali takoj prenehati plačevati prispevek za Radiotelevizijo ,saj njegova osnova temelji na uporabi električnega priključka zavezanca ! Kdo odloča o tem kaj bomo gledali in poslušali ? Zakaj varuhinja gledalcev ne ...prikaži veče preverja želja in pripomb gledalcev in jih posreduje v javnost ? Verjetno iz istega razloga kot njeni predhodniki ! Verjamem da je škoda izgubiti tako dobro plačane službe .