Slovenija
694 ogledov

Na RTV iščejo novega direktorja

RTV Slovenija Žurnal24 main
Na RTV Slovenija so objavili razpis za mesto direktorja Televizije Slovenija.

Razpisna komisija bo pisne vloge sprejemala do vključno 25. februarja. Kandidati za direktorja Televizije Slovenija morajo med drugim imeti univerzitetno izobrazbo ter najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oz. v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili, poznati mora problematiko RTV dejavnosti ter imeti organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Kandidat ne sme imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTV Slovenija. Med pogoji pa je tudi navedeno, da ne sme biti poslanec državnega zbora ali funkcionar katere izmed političnih strank. Kandidatova vloga mora vsebovati program dela in vizijo razvoja programsko-produkcijske enote Televizije Slovenija v obdobju 2019-2023.

Televizijo Slovenijo od 1. oktobra lani kot v. d. direktorice vodi Natalija Gorščak, ki jo je programski svet RTV Slovenija podprl s 23 glasovi za in brez glasu proti. Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je imenovanje Gorščakove predlagal po tistem, ko programski svet ni soglašal z imenovanjem Katje Šeruga za direktorico nacionalne televizije.

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Slovenija Generalni direktor RTV Slovenija: "Na to nisem bil pripravljen" RTV Slovenija Hitenje in zapleti pri imenovanju nove direktorice TV Slovenija RTV Slovenija Slovenija Odjava RTV prispevka: v veljavi je nov pravilnik

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.