Na tnalu sto delovnih mest

Foto: Boštjan Tacol <slovenija> 06.05.2008 Ivan Zagar, izjava za javnost, DZ, Ljubljana, foto:
Ker na ministrstvu nočejo popustiti, bi se lahko investitor umaknil.
Oglej si celoten članek

"Ker nam pristojna ministrstva ne dajo soglasja, je ogroženih več kot sto morebitnih novih delovnih mest v naši občini. To se ne bi smelo dogajati," pojasnjuje Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica.

Vojka Osojnik iz omenjene občine dodaja, da je na zemljišču ob avtocesti Ljubjana–Maribor za gradnjo zainteresiranih več potencialnih tujih investitorjev, ki bi tu postavili poslovno-trgovski center.

Držijo se pravil

Zapletlo se je pri spremembi namembnosti občinskega zemljišča. Kljub interesom tujih vlagateljev in trudu občine od leta 2009, da bi zemljišče postalo gradbeno, jih je ministrstvo tudi letos zavrnilo.

Na okoljskem ministrstvu so neomajni. Poudarjajo, da je treba v določeni občini najprej pozidati že zazidljiva zemljišča, šele nato se lahko spremeni namembnost zemljišča iz kmetijskega v stavbno. "Po podatkih, ki smo jih prejeli od občine, je v naselju Slovenska Bistrica še približno 117 hektarjev nezazidanih prostih stavbnih površin, kar pomeni, da nadaljnje poseganje na kmetijska zemljišča ni dopustno," so za konkretno zadevo odgovorili na ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:13 8. September 2013.

    Lep primer mafijskega delovanja

  • 12:31 8. September 2013.

    seveda se državni birokratki izživljajo - tega v tujini ni.<br />Jaz bi njih in njihove familije pod prisilo hranil z …

  • 11:42 8. September 2013.

    Smrad po korupciji. Z zazidljivo zemljo bi morala razpolagati država in ne razni župančki, ki jih je pol preveč.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.